Week tegen kindermishandeling: ‘Leren van elkaar’

Tot en met zondag 22 november is het de Week tegen kindermishandeling. Dit jaar is het thema ‘Leren van elkaar’. Professionals, ouders en kinderen die zich geconfronteerd zagen met kindermishandeling delen hun verhaal.

Door inspiratie te halen uit hun ervaringen over wat hen heeft geholpen, ervan te leren en te kijken hoe we deze inzichten optimaal kunnen benutten, werken we er samen aan dat steeds meer kinderen veilig, gezond en kansrijk kunnen opgroeien.

Waarom is er een Week tegen Kindermishandeling?
In Nederland groeit circa 3% van alle kinderen op in onveilige gezinssituaties. Denk aan  verwaarlozing, mishandeling of seksueel misbruik. Of dat kinderen getuige zijn van huiselijk geweld. In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken.

Wat kan ik doen?
Tijdens de Week tegen kindermishandeling is er een (social media) campagne voor het thema leren van elkaar, de ervaringsverhalen en verschillende activiteiten. Breng dit ook onder de aandacht via je sociale media-accounts en gebruik #weektegenkindermishandeling en #lerenvanelkaar.


Meer informatie
Op www.weektegenkindermishandeling.nl is meer informatie te vinden. Hier zijn ook alle 30 ervaringsverhalen te lezen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in