De meest luxe auto ter wereld is een Mercedes

Waar droom jij van: een sportwagen of een luxe auto? We kunnen je vertellen, laat die sportwagen maar zitten want een luxe auto heeft veel meer te bieden. Zeker de Mercedes Maybach Pullman.

Misschien heb je een bucketlist waar het opstaat, of droom je er regelmatig van: een sportwagen. Je waant je even James Bond of een heuse coureur. Weet dan dat een sportwagen niet altijd even comfortabel zit en ook niet rijdt. De auto mag dan wel snel zijn, maar je stuitert als het ware over de weg en je zit superlaag in de stoel. En dan de veelal Spartaanse inrichting. Nee, dit is allemaal niet bevorderlijk voor het zicht op de weg, het verkeer en je lijf.

In dat geval is een ‘luxe auto’ in plaats van een ‘snelle auto’ een betere optie. Maar wat is een luxe auto? Volgens experts is de Mercedes Maybach Pullman de meest luxe auto die je je maar bedenken kunt. Een over-the-top luxe limousine.

Heb je er 1.8 miljoen dollar voor over?
Wie wenst daarin een keer een ritje te maken, moet van goede huize komen. Namelijk van een koninklijke. Of je moet een wereldleider zijn. In dat geval kun je hem betalen want de prijs voor het standaardmodel begint bij vijfhonderdduizend euro. Kan oplopen tot 1.8 miljoen dollar, zo wordt verteld in het filmpje dat een kwartier neemt voor de toer door de auto. Dan heb je nog niet eens een stukje erin gereden.

Vooruit, even wat aspecten op een rij. De wagen is uiteraard verlengd met heel veel knoppen aan de binnenzijde voor van alles. Druk op een knopje en er verschijnen twee extra stoelen, voor de assistenten zeg maar. Met een druk op een knop sluiten de deuren. ‘Push’ en gordijntjes schuiven open en dicht, en als je nog wat werk moet doen draai je het bureaublad naar je toe. Uiteraard, als je klaar bent met het werk, schuif je de console open waar de champagneglazen zich in bevinden. Geen wiebelende glazen overigens. Er zijn speciale houders die het glas muurvast zetten en even gemakkelijk klik je het weer los. En voor de koffie erna? Verwarmde houders. Er zit overigens ook een ijskast in, voor de fles natuurlijk. Grote speakers voor een surround sound (24 speakers), een enorme televisie en twee kleinere beeldschermen als je de stoelen van de assistenten weer terug in de vouwstand zet. Daarnaast heeft de Mercedes een motor om te zoenen, en rijdt als een zonnetje.

Huur eens een luxe auto!
Deze wagen is slechts voor een aantal mensen op deze wereld voorhanden. Volgens de heren van Top Gear kun je eveneens prima voor de dag komen met de auto’s uit deze top 10: Jaguar XJ, Porsche Panamera, Bentley Bentayga, Rolls-Royce Wraith, BMW 7 serie, Audi A8, Bentley Continental GT, Rolls-Royce Phantom, Range Rover en op nummer 1, volgens de heren, een Mercedes-Benz S-Class. Wederom een Mercedes dus.

Heb je nu niet zoveel centjes te besteden dan is een luxe auto huren een prima optie om er toch eens enorm van te kunnen genieten. En dat kan vaker dan je denkt, want luxe auto’s zijn er! Heerlijk comfortabele auto’s waarin je je na een flink eind rijden nog zo fris als een hoentje voelt door de prima stoelen, het grote rij-comfort en de rustige sound van de motor. Dat laatste ligt natuurlijk ook voor een groot deel aan jezelf, maar als je een ritje door het centrum van Amsterdam maakt, kun je sowieso geen hoge snelheid maken. Zoals gezegd gaat het hier niet om een sportwagen die snel rijdt, het gaat om een comfortabele auto en die rijd je in stijl. Rustig aan dus.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in