Gelijkspel voor Hattem in Swifterbant

Voor Hattem stond de uitwedstrijd tegen Swift ’64 op het programma. De polderbewoners hadden in de eerste drie wedstrijden nog niet verloren en deze status werd in de wedstrijd tegen de selectie van trainer ten Hove in stand gehouden. Nadat de eerste helft voor de thuisploeg was, bleek Hattem de bovenliggende partij na de rust. De uiteindelijke puntenverdeling is in dit kader dan ook goed uit te leggen al had Hattem nog bijna de volle buit gepakt. Ware het niet dat de inzet van Brem de Boer via de onderkant lat het veld weer in sprong.

Hattem kent mindere eerste helft
Vanaf de beginfase van de wedstrijd heeft de thuisploeg veel de bal en oogt Hattem wat nerveus. Swift heeft dan ook de eerste mogelijkheid al gaat het afstandsschot over het doel van Alec van Dijk. Hattem komt er daarna nog even uit maar zonder gevaarlijk te worden waarna de thuisploeg al snel de openingstreffer op het scorebord zet. De Hattem-verdediging staat niet goed wanneer een voorzet vanaf de zijkant wordt ingebracht door Swift. Aanvoerder Verhoeven staat helemaal vrij net buiten het doelgebied en kan de bal vrij rustig langs Hattem-doelman van Dijk in de verre hoek prikken. Het eerste gevaar van Hattem komt halverwege de eerste helft nadat Wesley van Winsum een voorzet bij Felix Noordberger krijgt. Zijn inzet wordt echter nog net op tijd door de Swift-verdediging tot hoekschop verwerkt. Het is de opmaat dat Hattem wat meer balbezit heeft waardoor het aanvallend kan denken. Het is wel duidelijk dat de grensrechter van de thuisclub geen timmerman is waardoor veel aanvallende intenties worden afgevlagd en de scheidsrechter deze vlagsignalen overneemt. Om wat meer grip te krijgen op het spel wisselt trainer ten Hove na een half uur. Felix Besseler verlaat het veld en zijn plek wordt ingenomen door Jort Steenman. Hattem kan in het laatste kwartier wat meer druk ontwikkelen al levert dit nog geen echte kansen op.

Na rust een beter Hattem
Direct na rust laten de geel-blauwen zien wat de intenties zijn en komt er gevaar via Wesley van Winsum. Aan de andere kant is Swift ineens dichtbij de 2-0 wanneer Jesse Betaze onbedoeld de bal mist in zijn poging de bal terug te spelen op doelman van Dijk, maar gelukkig is Jerensly Hooi op tijd aanwezig om de meubelen te redden. Hattem is op zoek naar mogelijkheden al komen hieruit om de één of andere reden geen kansen. Met nog een kwartier officiële speeltijd is Wesley van Winsum evenwel dichtbij de gelijkmaker. Op een voorzet van Rick Dalhuisen reageert de verdediging van Swift niet adequaat genoeg en kan Wesley ineens afdrukken. De Swift-doelman staat echter goed en kan redding brengen. Redt hij hier nog goed; even later is niet attent genoeg op een afstandsschot van de ingevallen Bram de Boer. Het schot, met onderweg een verraderlijke stuit, is prima waardoor de doelman de bal niet onder controle krijgt en hij moet toekijken dat de bal pardoes in het doel verdwijnt; 1-1. De geel-blauwen proeven dat er meer te halen is en gaan vol voor de winst al worden veel pogingen in de kiem gesmoord door vermeend buitenspel. Swift beperkt zich in deze fase tot verdedigen en probeert met de lange bal nog voor een aanvallende verrassing te zorgen. Dit zonder resultaat. Hattem is kort voor tijd nog dichtbij de volle buit als Bram de Boer bijna zijn 2e doelpunt van de middag maakt. Na matig uitverdedigen door Swift valt de bal voor zijn voeten, denkt niet na en drukt af. Zijn schot raakt de onderkant van de lat en stuitert vervolgens weer het veld in. Niet lang daarna is het de ingevallen Michael Nieuwenhuis die met een schot vanaf schuin voor het doel de verre hoek zoekt. Ook hij ziet de bal op aluminium belanden waardoor de eindstand een feit is.

Een wedstrijd met twee gezichten
Ondanks de goede tweede helft moet ook gezegd dat Hattem voor rust onvoldoende heeft kunnen brengen om overall gezien aanspraak te maken op de volle winst. Toch een pluim dat het in de 2e helft uit een ander vaatje tapt waardoor een gelijkspel werd behaald.

Op 21 oktober speelt Hattem in de bekercompetitie thuis tegen DKB uit De Krim, aanvang 14.30 uur.