Leerhuis PKN op de creatieve toer

Serviesgoed krijgt een tweede leven in de PKN

Het leerhuis van de Protestantse Kerk Hattem staat meestal in het teken van de wat zwaardere onderwerpen, maar op maandag 24 oktober is er een creatieve activiteit waar ieder (zoals altijd) welkom is. De deelnemers gaan aan de slag met het versieren van wit porselein. De avond start om 19:30 in de Emmaüskerk en deelname kost 5 euro.

Op de versiertoer
Gezelligheid en creativiteit spelen een belangrijke rol tijdens deze activiteit van het Leerhuis. De deelnemers gaan met behulp van porseleinstiften wit serviesgoed decoreren. Een van de organisatoren: “Het kan gaan om een schaaltje, een mok, een bord(je), voor jezelf of om weg te geven. Voor het decoreren kun je denken aan een tekst, één of een paar motieven of bijvoorbeeld een randje. Net wat je zelf leuk vindt. Voor serviesgoed wordt gezorgd, maar wil je iets van jezelf meenemen, ook prima! Denk er dan wel aan dat het zonder reliëf moet zijn. De decoraties komen natuurlijk het mooist uit op een witte ondergrond. Na afloop moet je het dan thuis nog afbakken, 25 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden.”

Aanmelden en meer leerhuis
Er wordt een bijdrage gevraagd van €5 voor serviesgoed en materiaalkosten. De avond, die ongeveer twee uur duurt, staat onder deskundige leiding van Anja Kwakkel. Graag even aanmelden door een mailtje te sturen naar ajkwakkel@kpnmail.nl.
Wie nieuwsgierig is geworden naar de overige leerhuisactiviteiten kijkt even op de site van de Protestantse Kerk Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in