Fanfarekorps Ons Genoegen en CMH geven gezamenlijk concert

Op zaterdag 30 oktober geven het slagwerk-ensemble van de Christelijke Muziekvereniging Hattem (CMH) en het A-orkest van Ons Genoegen gezamenlijk een concert in MFC de Marke. Het concert stond twee jaar geleden al op het programma maar door alle Corona-perikelen komt het nu pas ten uitvoer.

Het slagwerk-ensemble van CMH, bestaat uit 16 leden. Onder leiding van Rob van Plateringen spelen zij een afwisselend programma. Zij spelen het stuk Vita, dat Leven betekent. In deze comppositie zijn verschillende thema’s te herkennen zoals bedroefdheid, herkenning en hoop.
Ook wordt het stuk Treespeak uitgevoerd, dat speciaal is gecomponeerd als verplicht werk in de middenklasse voor het ONSK waar de slagwerkers op 27 november aan mee doen. Treespeak gaat over de 4 seizoenen van het jaar.
De compositie Silent Heroes gaat over een Amerikaanse militair die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt en een bezoek brengt aan een begraafplaats. Tijdens dat bezoek beleeft hij de oorlog als ware overnieuw; akelige en angstige stiltes, flash backs van bombardementen, maar ook het feest van de bevrijding.

Het A-orkest van het Fanfarekorps Ons Genoegen, o.l.v. Sandra Mulder, heeft een boeiend en divers programma ingestudeerd voor dit concert.
Op het programma staan o.a. ‘Ouverture Fantastique’ van Peter Benoit en het prachtige ‘Concordia’ van de Nederlandse componist Eric Swiggers. Het stuk is gecomponeerd in opdracht van Fanfare Concordia Schaijk ter gelegenheid van hun 100 jarig bestaan.
Ook de compositie van Bert Appermont is een indrukwekkende compositie, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de terroristische aanslagen in Parijs, Brussel, Nice en Berlijn. Verder staan o.a. Game of Thrones, Innuendo en Mr Blue Sky op het programma en natuurlijk zal ook een mars niet ontbreken.

De gastheer die avond is Bert Hoogers die het e.e.a. zal vertellen over de te spelen stukken en andere wetenswaardigheden. Het concert vangt aan om 20.00 uur en een ieder is van harte welkom. De toegang tot het concert is gratis.
​Wel moet de organisatie zich deze avond aan de regels houden die de overheid heeft aangegeven en daarom vragen om een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag. Bezoekers kunnen dit tonen via de Coronacheck.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in