Beeldentuin Voerman Stadsmuseum Hattem geopend

In het Voerman Stadsmuseum Hattem is vrijdag de beeldentuin geopend. Op de binnenplaats van het museum is de beeldentuin ingericht in samenwerking met het Beeldhouwersgilde Hattem. Werken van vijf kunstenaars van dit gilde zijn hier vanaf nu te bewonderen.

Tijdens de openingsbijeenkomst gaf museumdirecteur Daphne Maas aan blij te zijn dat de beoogde samenwerking met het Beeldhouwersgilde Hattem nu echt een feit is geworden. Voorzitter van het gilde Dries Jonker sloot zich van harte hierbij aan en beiden spraken hun vertrouwen uit in een uitstekende samenwerking.

Bekijk hier de reportage die RTV Hattem van de opening heeft gemaakt.

(tekst gaat verder na de film)

Wisselt per half jaar
Voor de inrichting van de binnenplaats annex beeldentuin heeft Henk Beernink van het Beeldhouwersgilde het museum voorzien van een aantal sokkels, waarop de beelden zijn geplaatst. Het is de bedoeling dat elk half jaar de beeldhouwkunst wordt omgewisseld voor weer vijf andere werken. Het Beeldhouwersgilde Hattem heeft nu een fraaie locatie voor exposities en het museum kan zijn bezoekers beeldhouwkunst van Hattemse oorsprong tonen.

5 kunstenaars
Henk Beernink introduceerde tenslotte voor de aanwezige genodigden de kunstenaars en hun werken. In de beeldentuin zijn vanaf heden te zien: Bert Dane: ‘Portret Anton Piek’; Albert van de Streek: ‘Hattems Hoen’; Erika Hadjidakis: ‘Vol Verwachting’; Ineke Krans ‘Samen ondersteunend naar de top’ en Julia Scholten: ‘Torso’.

En meer..
Naast de werken van het Beeldhouwersgilde Hattem zijn ook het ‘Zittend meisje’ van Bé Thoden van Velzen en het door G.W. Barendsen gemaakte beeld van Jan Hendrik Sypkens Smit -mede-oprichter en eerste conservator van het museum- op de binnenplaats te vinden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in