Maak kans op 20.000 euro voor een goed sportplan

Provincie Gelderland, Omroep Gelderland en de Gelderse Sport Federatie zijn op zoek naar goede ideeën om inwoners van Gelderland in beweging te krijgen. Iedereen die een plan heeft om het Gelders sportklimaat te verbeteren, kan dat vanaf 5 oktober 2020 aanmelden voor de nieuwe Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat. De winnaar krijgt maar liefst € 20.000 om het plan uit te voeren. De nummers 2 en 3 winnen ieder € 10.000.

Inspireren en samenwerken
De provincie, Omroep Gelderland en de Gelderse Sport Federatie (GSF) hebben als partners van het Gelders Sportakkoord de handen ineengeslagen om op een originele manier gehoor te geven aan ‘Bewegen. Het Nieuwe Normaal’ . Directeur Omroep Gelderland, Guus van Kleef: “Juist in deze tijd is het belangrijk dat mensen gaan bewegen. En goede ideeën om dit voor elkaar te krijgen worden nu beloond! Partijen worden opgeroepen om gezamenlijk plannen te maken en deze in te sturen voor de Stimuleringsprijs. Hiermee kunnen we mensen inspireren en met elkaar laten samenwerken. Met een mooi resultaat, want de winnaars krijgen een flink bedrag om het idee echt uit te voeren!”

Insturen tot en met 31 oktober 2020
De Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat wil samenwerking stimuleren tussen organisaties in sport, zorg, welzijn, overheid, toerisme en onderwijs. Tjienta van Pelt, directeur GSF: “We zien in het Gelders Sportakkoord én in de vele lokale sportakkoorden dat de mooiste ideeën ontstaan als er verbindingen ontstaan tussen organisaties uit verschillende richtingen. Daarom moet elk plan gedragen worden door minimaal 2 partijen.” Stuur uw idee in op uiterlijk 31 oktober 2020 via de website van het Gelders Sportakkoord. Alle ingezonden plannen worden vermeld op de website. Heeft u wel een plan maar nog geen partner? Dan kunnen we een oproep plaatsen. Partijen die met geld of diensten willen investeren in een van die plannen, ook als een plan niet bij de winnaars hoort, zijn van harte welkom om zich te melden via stimuleringsprijs@gelderssportakkoord.nl.

Tekst gaat verder na de film.

Inwoners van Gelderland beslissen mee
Uit alle inzendingen selecteert de jury de 7 beste plannen. Deze jury bestaat uit Jan Markink (gedeputeerde sport van provincie Gelderland), Bas van de Goor (ex-volleyballer en directeur van de Bas van de Goor Foundation) en Bo Kramer (rolstoelbasketbalster). De 7 geselecteerde plannen worden online uitgelicht op www.omroepgelderland.nl. Begin december 2020 kan iedereen stemmen. Deze stemmen tellen voor 50% mee bij de uiteindelijke beslissing van de jury. Jan Markink: “Dit is een kans voor iedere organisatie die een goed idee heeft hoe we Gelderland nog meer in beweging krijgen. Sport verbindt, ontspant en houdt ons fit. Daarmee speelt het een cruciale rol in onze samenleving. Dus kom in actie!”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in