Werkzaamheden voor aansluiten windmolenpark op elektriciteitsnet

Nog voor de eerste paal van het aan te leggen Windmolenpark Hattemerbroek in de grond ging, waren er al werkzaamheden om het park aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk van Liander. Op verschillende plaatsen in Hattem, zoals bij het Roseboomspoor en aan weerszijden van de onderdoorgang van de A50 op het Vijzelpad, steken kabeldoorvoerbuizen uit de grond.

De buizen zijn om kabels door te voeren van het windmolenpark naar het elektra verdeelstation van Liander aan de Kanaaldijk in Hattem. De opgewekte energie van de windmolens komt daar op het elektriciteitsnet.

PowerField
De komende jaren zullen vanuit de richting Hattemerbroek nog twee kabelaansluitingen aangelegd worden naar de Kanaaldijk. In Hattemerbroek gaat het bedrijf PowerField een zonnepark aanleggen. Dit wordt een drijvend zonnepark waarvan de panelen op het water van de voormalige zandwinplas worden gelegd. De gemeente Oldebroek heeft inmiddels vergunning voor de aanleg van het zonnepark gegeven. In totaal gaat het om een oppervlakte van 15 hectare waarvan de verwachte opbrengst jaarlijks 3.800 huishoudens van energie moet voorzien. Op de website van PowerField is meer informatie over Zonnepark Hattemerbroek te lezen.

Tekst gaat verder na de film.


Zonnepark Wielink
Komende maandag zal de gemeenteraad van Hattem naar verwachting instemmen met de komst van een zonnepark op Hattems grondgebied ter grootte van circa 15 hectaren. Dit park komt op diverse percelen in de buurt van knooppunt Hattemerbroek.

Twee of drie leidingnetwerken?
Inmiddels wordt dus al een aansluitingstracee aangelegd van het windmolenpark naar de Kanaaldijk. Het zou efficiënter zijn geweest als er voor de drie projecten één gezamenlijk tracee aangelegd zou worden, maar dat is niet het geval. Wel weet wethouder Schipper te melden dat de eigenaren van de twee zonneparken met elkaar overleggen om gezamenlijk één aansluiting aan te leggen naar de Kanaaldijk.

1 REACTIE

  1. Ik wil wel is de aansluiting zien en het bijwonen want ik zie nooit mensen cabel graven te graven en er zijn er heel veel dat draaien en niet draaien. Was er met deze verschillen. Wint voor 3 molens maar niet voor de 4de..

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in