Geef je (digitale) mening over de bestrating op de Markt

Tot eind september kan iedereen zijn mening geven over de bestrating op de Markt. Dat kan ook digitaal via www.hattem.nl/proefvlakken.

De gemeente heeft vier proefvlakken aangelegd op de Markt om te onderzoeken hoe de beloopbaarheid kan worden verbeterd. De vier vlakken zijn aangelegd met de bestaande stenen, maar met verschillend voegmateriaal en een verschil in breedte van de voegen.

Op basis van de resultaten wordt een duurzame oplossing gezocht voor de verbetering van de beloopbaarheid van de Markt. De oplossing wordt getoetst aan vijf criteria: beloopbaarheid/comfort, beeldkwaliteit, kosten voor realisatie en onderhoud, stabiele vloer met duurzame voegen en waterafvoer.

In de winter van 2015/2016 werd het huidige plein aangelegd. In de loop van 2016 en 2017 werd de beloopbaarheid van het plein slechter door een combinatie van natuurstenen keien met een relatief brede voeg en een ondergrond van basaltsplit met een vaste voeg. De verwachting is dat de beloopbaarheid verbetert door de voegen smaller en het voegmateriaal duurzamer te maken. Deze veronderstelling wordt nu getest met de proefvlakken.

1 REACTIE

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in