Snoep voor Mathies en Joep?

Deze week vindt de avondvierdaagse plaats. Iedere avond probeert Hans Havinga een eindje op te lopen met een deelnemer om te horen waarom deze deelnemer de stevige stappers heeft aangetrokken. Vanavond heeft Hans een ontmoeting met een paar jonge deelnemers aan deze editie van het wandelevenement.

Eigenlijk is het voornemen om aan te sluiten bij het défile, maar donkere wolken pakken samen en Buienradar laat af en toe een rode vlek boven Hattem zien. Er is onweer in aantocht en ik vermoed dat die feestelijke intocht wel eens afgelast kan worden. Geluk bij een ongeluk, als het nog droog is, trekt de stoet aan mijn huis voorbij. Ik schiet de eerste de beste wandelaars aan die ik aantref als ik de deur uitloop. Het zijn Gerlinde Mulder die met haar zoontjes Joep en Mathies de laatste stappen zetten op weg naar een mooie medaille.

Hoeveel avonden loop je mee Gerlinde?
‘Drie van de vier ben ik op pad met de school van mijn kinderen, de Zaaier.’

Jullie runnen met succes restaurant De Voorburcht in Hattem. Kun je dat een beetje combineren met drie avonden wandelen?
‘Ik heb deze week vrij genomen om met de kinderen op stap te gaan dus dat lukt wel. Normaal zijn de avonden natuurlijk juist spitsuur voor ons. Maar ik heb dit graag over voor Joep, Mathies en hun klasgenootjes op de Zaaier.’

Als straks het defilé is, wie denk je dat er dan voor jullie staan te juichen Mathies?
M’n oma en nog een oma en ….’ Mathies somt nog een aantal familieleden en kennissen op in zo’n tempo dat het niet goed is bij te houden. Maar de binnenkomst van Joep en Mathies zal als het defilé doorgaat niet onopgemerkt blijven.

En Joep, denk je dat ze ook iets voor jullie bij zich hebben?
‘Ik denk het wel.’

Helaas blijkt even later dat het verstandiger is om de intocht af te gelasten. Maar Joep en Mathies hebben ongetwijfeld hun fans nog ontmoet op een ander tijdstip.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in