CMH speelt bij jou thuis ‘Prima Luce 1’

Ontmoet de Christelijke Muziekvereniging Hattem tijdens de Coronacrisis. Orkestleden spelen vanuit huis en ontmoeten elkaar online.

Maar óók voor jou speelt CMH Prima Luce 1.
(tekst gaat verder na de video)


De muzikanten van de CMH kunnen sinds half maart al niet meer samen repeteren en zijn er door het Coronavirus al diverse concerten en optredens geannuleerd. Dirigent Carlo Balemans houdt niet van stilzitten en is meteen in het ontstane gat gesprongen. Hij bedacht het online opnemen van een muziekstuk. Niet een kort nummer, maar een vrij lang stuk, Prima Luce geheten. Deze staat overigens ook op de CD ‘Be still for the presence of the Lord’ die via Spotify te beluisteren is.

Het opnemen van het stuk ging via een Classroom dat door Carlo is ingericht. Daar kunnen leden de bladmuziek en de clicktracks krijgen waarmee ze het stuk kunnen opnemen. Carlo speelde alle partijen in met piano, zodat de leden houvast hebben. Carlo heeft alle ingestuurde video’s ge-edit en er een mooi stuk van gemaakt met de verschillende video’s. Iris van Dieren heeft er een visual in gemaakt en Helen Jonkers schreef de tekst om de sfeer en inhoud van de boodschap weer te geven.

Om de fans van niet te lang te hoeven laten wachten, heeft de CMH het eerste deel alvast online gezet. Nu gaan zij verder met het 2e deel.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in