‘De Bovenstreek’ pakt uit met Schaapscheerdersfeest & BoerderijFair

Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ aan de Bovenstraatweg 10a in Oldebroek staat zaterdag 26 mei van 10.00 tot 16.00 uur in het teken van het jaarlijkse schaapscheerders- feest, een (brocante)markt, BoerderijFair, kinderactiviteiten en lekkere hapjes uit oma’s keuken.

De bezoekers kunnen in het museum de exposities van tekenaar Rien Poortvliet en preparateur Willem van de Wetering bekijken.

De kinderen gaan onder andere schaapjes van wol maken, er is een ballonnenclown en een springkussen. Jozien van de Rozenberg geeft de kleintjes rijles op pony’s en er is ringsteken en ook de geliefde knuffelpony’s zijn er weer. Daarnaast zijn er vanwege de Rien Poortvliet-expositie een aantal extra activiteiten voor de kinderen en kunnen de kleintjes zich verkleden als boer en boerin.

Schapen scheren
Hendri Huenesteijn en Cees Pruim ontdoen de schapen tussen 10.00 en 16.00 uur met een scheerapparaat van hun wintervacht. De schapen worden op authentieke wijze handmatig geknipt. Tijdens het knippen en scheren worden de bezoekers bijgepraat over deze activiteit. En maak kennis met de aan wol gerelateerde ambachten als breien en spinnen.

BoerderijFair
Voor de derde keer wordt het schaapscheerdersfeest gecombineerd met een BoerderijFair. Naast de standaard producten voor een Fair (schoonmaakproducten, tassen, glassieraden en kinderkleding) zijn er ook veel oude boerenspullen Zoals koperen kannen, ketels en tegeltjes te koop.

Toegangsprijzen
Alle extra’s zijn gratis, want het Boerderijmuseum hanteert zaterdag 26 mei de normale toegangsprijzen: EUR 4 en EUR 2 voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Parkeren is gratis. Op vertoon van de Museumkaart kunnen de bezoekers gratis naar binnen.

Ook de kinderen vinden het leuk om te zien hoe de schapen zaterdag hun winterjas uit doen bij het Boerderijmuseum. Foto: Janneke van Boven