sv Hatto-Heim ruim langs hekkensluiter

Zaterdag heeft sv Hatto-Heim uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. Op eigen veld waren de mannen van Marcel van Walderveen te sterk voor hekkensluiter DESZ uit Zwartsluis. Na een moeizame eerste helft en een 0-0 ruststand namen de blauwgelen na de rust afstand. Door fraaie doelpunten van Bram Neuteboom, Jesse Winkelaar, Roan Admiraal en Elnathan van Dijk stond na 90 minuten spelen de eindstand van 4-0 op de borden.

Rustige eerste helft
Waar Hatto-Heim in de uitwedstrijd tegen DESZ al binnen enkele seconden achter stond, was de opening ditmaal een stuk beter. Na 20 seconden nam Ward Willemsen het doel van de gasten al onder vuur, maar deze was helaas niet doeltreffend. Aan de andere kant was DESZ gevaarlijk uit een hoekschop. Voor de rest gebeurde er voor rust niet heel veel meer dan wat kleine speldenprikjes van beide kanten.

De tweede helft

Na rust nam Hatto-Heim het heft duidelijk in handen en drukte het de formatie van Jarrisch Keizer ver terug. Dit resulteerde binnen tien minuten in de openingstreffer. Na een fraaie actie zocht Bram Neuteboom de verre hoek en vond deze ook. sv Hatto-Heim rook bloed en ging direct op zoek naar de 2-0. Deze viel halverwege de tweede helft, toen Jesse Winkelaar van afstand op fraaie wijze raak schoot. Tien minuten later leek Winkelaar op weg naar de beslissing in de wedstrijd, maar zijn inzet spatte op de paal uiteen. In de 80e minuut viel deze beslissing alsnog. Roan Admiraal schoot op fabuleuze wijze een vrije trap van een meter van 25 in de bovenhoek. Vijf minuten later bepaalde Elnathan van Dijk de uitslag op 4-0. Na een heerlijke slalom door de Zwartsluizer defensie schoot hij raak. Toen de klok op exact 90 minuten stond, floot de goed leidende scheidsrechter Joost Soeter voor de laatste maal en mocht sv Hatto-Heim drie uiterst belangrijke punten bijschrijven aan het totaal.