Een moeilijke wedstrijd voor vv Hattem tegen Fc Ommen

Beide teams waren in het eerste kwart van de wedstrijd gelijkwaardig en speelde het spel zich voornamelijk af ver van beide doelen. Toch was het de thuisclub die halverwege de 1e helft in korte tijd twee momenten van onachtzaamheid bij Hattem afstrafte waardoor de geelhemden bij rust tegen een achterstand aan keken. Wanneer een kwartier na rust de voorsprong van Ommen is verdubbeld is de wedstrijd gespeeld. Hattem kende een minder goede wedstrijd en ging mede door persoonlijke fouten de bietenbrug op.

Hattem begon wel aardig, maar bij rust op achterstand
Trainer Oosterhaar kende voor de wedstrijd wat personele problemen waardoor de spoeling van beschikbare spelers wat dun was. Positief was dat doelman Alec van Dijk en aanvaller Kevin Veger weer terugkeerden van blessureleed. Het team startte evenwel goed en kon via Felix Noordberger vroeg in de wedstrijd gevaarlijk worden. Zijn voorzet werd door de verdediging van Fc Ommen niet goed verwerkt; de rebound van Jari Dunnink ging helaas over. In de fase hierna waren de teams gelijkwaardig aan elkaar, was er veel strijd op het middenveld en was er nog weinig spektakel voor beide doelen. Net voor het halve uur werd een inspeelpass van Hattem onderschept door de Ommen-verdediging. Direct werd er gecounterd over de linker flank waarbij aanvaller de Lange uitbreekt. Hattem probeert in de persoon van Jeffrey van Ommen nog in te grijpen op de strakke voorzet maar ziet de bal in zijn poging te ruimen in het eigen doel vliegen. Kort daarna een tweede tegentreffer wanneer twee speler op randje buitenspel (of was het dat wel het geval?) worden vrijgespeeld en voor doelman Alec van Dijk verschijnen. Die is kansloos en wordt simpel uitgespeeld. Hattem is het even kwijt en heeft geluk als een Fc Ommen een dot van een kans onbenut laat. Hattem speelt in de deze fase zeker niet goed en hanteert te veel de lange bal welke door de solide verdediging van Ommen telkens goed wordt verdedigd.

Fc Ommen gooit de wedstrijd in de 2e helft op slot
Uiteraard probeert Hattem na rust wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en wellicht de aansluitingstreffer te forceren. Helaas gaat het soms wat te gehaast en te onzorgvuldig waardoor het samenspel niet uit de verf komt. Een door de straffe wind gedragen verre uittrap van Ommen-doelman Kortman wordt door de verdediging van Hattem niet juist beoordeeld waardoor Ommen-spits de Lange de kans krijgt om de voorsprong uit te breiden. Hij denkt niet lang na en laat doelman Alec van Dijk kansloos. Als kort daarna bij het uitverdedigen de bal tot 2x toe aan een tegenstander wordt gegund, en de thuisploeg dankbaar gebruik maakt van dit presentje, is de wedstrijd gespeeld. Hattem probeert natuurlijk in het laatste halve uur nog wel het nodige om de score een wat vrolijkere aanblik te geven, maar het spel wil niet vlotten mede veroorzaakt door een goed georganiseerde tegenstander.

Eigen spel had beter gekund
Ondanks het feit dat er gedurende de wedstrijd zeker wel momenten waren dat het spel van Hattem voldoende was om zich te meten met Fc Ommen, was het niveau over de gehele wedstrijd gerekend ondermaats. Als dan de tegenstander ook nog eens geholpen wordt met fouten, roep je de problemen over jezelf af en weet een goede ploeg als Fc Ommen hier wel raad mee. Een wedstrijd dus die niet te lang moet blijven hangen omdat er volgende week weer een andere tegenstander wacht, te weten Olympia uit Hasselt. Hattem is een plekje gezakt op de ranglijst en het blijft dringen voor zowel een plaatsje in de nacompetitie voor promotie alswel om te voorkomen dat je richting de onderste plaatsen in de problemen komt. Kortom: in de komende weken zal Hattem weer haar eigen spel moeten laten zien en dan zal blijken wat dit aan het eind van de rit oplevert.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in