Nieuwste team ‘Hattem Roeit’ van start

Nadat de drie andere teams van Hattem Roeit vorige week hun eerste wedstrijd roeiden in Weesp, startte dit weekend ook Sloep Inc. het nieuwe wedstrijdseizoen. Sloep Inc. is het nieuwste team van de sloeproeivereniging Hattem Roeit.

Zaterdag stond de 16e Utrechtse grachtenrace ‘RonDom’ op de agenda. Bij deze wedstrijd gingen in totaal 50 dames- en herenteams na elkaar van start. De wedstrijd startte bij het prachtig gelegen Theehuis Rhijnauwen.

Het eerste deel van de wedstrijd vond plaats op de Kromme Rijn. Na een vlotte start roeiden de dames in een strak tempo door de natuurgebieden Rhijnauwen en Amelisweerd. Vervolgens voerde de route langs meerdere forten naar de Stadsbuitengracht.

Het middelste en meest spectaculaire deel van de wedstrijd vond plaats op de grachten van Utrecht. Hier leverde Sloep Inc. niet alleen strijd met de dames van de Mata Hari en de heren uit Naarden, maar ook met 29 bruggen en de kades van de werven in het centrum van de stad.

Uiteindelijk zijn de dames gefinisht met een mooi wattage van 47,3. Dit bereikten zij door de 7e tijd van de 19 damesteams te roeien.

Komend weekend verschijnen de teams Sloep Inc., Heren Krom en Heren Voorganck aan de start bij de sloeproeiwedstrijd ‘Slag om de Zaan.’ Daarnaast is Hattem Roeit met twee teams goed vertegenwoordigd bij de HT-race op 11 mei. De HT is dè sloeproeiwedstrijd van het jaar. De roeiers moeten tijdens deze loodzware tocht over de Waddenzee zo snel mogelijk van Harlingen naar Terschelling roeien.