Heden en verleden in Nederlands Bakkerijmuseum

De Meivakantie is bij uitstek geschikt om kennis op te doen over het prachtige ambacht van de bakker. Het Nederlands Bakkerijmuseum opent daarom de deuren voor een kijkje achter de schermen.

Bakkerijen uit het verleden geven een fascinerend beeld hoe arbeidsintensief het er vroeger aan toe ging. De moderne bakkerij laat u zien hoe tegenwoordig de werkzaamheden worden verricht. Het contrast kan niet groter zijn tussen de bakker van nu -die beschikt over computergestuurde apparatuur- en zijn collega van toen die alleen zijn beide handen had om uit de mouwen te steken.

Het museum wil echter niet alleen kennis overdragen maar vooral ook de jeugd laten voelen, ruiken en proeven hoe het is om in een bakkerij te werken. Verkleed als echte bakkers -om in de juiste stemming te komen- gaan ze aan de slag met heerlijk gekruid koekdeeg. Weer op weg naar huis kan dan niet alleen de koek geproefd worden maar ook de voldoening van het klaren van een heerlijk klusje. Het maakt een bezoek aan het Bakkerijmuseum tot een unieke en onvergetelijke belevenis.

Het kan en mag allemaal in het Nederlands Bakkerijmuseum waar de ovens alvast zijn opgestookt, bakker Fred zich van zijn humoristische kant laat zien en de bakkersvrouwen altijd in zijn voor een praatje bij een vers kopje koffie met een puntje appeltaart.

Openingstijden 28 april tot en met 5 mei:
Maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Op Koningsdag en op zondag is het Bakkerijmuseum gesloten. Kijk voor de actuele openings- en demonstratietijden op www.bakkerijmuseum.nl

Foto: Martijn Rodenburg