Groen Goud organiseert een markt voor groenliefhebbers

Op 29 april a.s. organiseert Groen Goud een markt waar je stekjes, zaadjes en plantjes kunt brengen en halen. Het doel van deze markt is om samen beter om te kunnen gaan met alles wat de natuur ons geeft: het is groen goud. Gooi plantjes en stekjes bij het voorjaar-klaar-maken van de tuin dus nog niet weg.

Wie is Groen Goud?
Groen Goud is nog geen bekende naam voor de meeste mensen, maar daar kan verandering in komen. Het is een (tot nu toe kleine) groep burgers die betrokken zijn bij het groenbeheer in Hattem. Zij stellen vragen, signaleren, doen voorstellen en organiseren dus een plantjesmarkt. De opbrengst van deze markt wordt besteedt aan een groen doel: een bijenhotel in een park langs de stadswal.

Gooi je plantjes niet weg
Maak iemand blij met het groene goud dat jij over hebt; dat is het motto van de plantjesmarkt. Bij het opruimen van de tuin worden vaak planten gesplitst of verwijderd. Groen Goud vraagt om deze niet weg te gooien! Doe ze in een laagje aarde in een pot of krat en bewaar ze tot de Groen Goudmarkt. Alles is welkom. Plantjes uit de siertuin of de moestuin, kamerplanten, zaden, stekjes, enz. Er worden geen nieuwe planten gekocht en op=op. Voor de brenger is de mogelijkheid om ook wat te ruilen, verder zullen we alles voor een prikkie verkopen.

Praktische informatie
Wanneer: 29 april 2023, tussen 11.00u en 14.00u
Locatie: De markt wordt gehouden op het Voermanplein
Wil je groen goud brengen? Of meer weten over de groep? Mail dan naar hattemsgroengoud@gmail.com of bezoek op Facebook de groep Groen Goud Hattem

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in