De band Jawel dingt mee naar de Grote Prijs van NL

Sinds 1983 wordt de muziekcompetitie De Grote Prijs van Nederland (GPNL) georganiseerd. Daarmee is het langstlopende live muziekcompetitie van Nederland en heeft sindsdien de carrières van o.a. Volumia!, Junkie XL, Typhoon en Eefje de Visser een boost gegeven. Nu doet ook de band Jawel, met Hattemse connecties, mee.

Het publiek beslist
De band, die Nederlandstalige kleinkunstmuziek maakt, is ontstaan tijdens het Groninger studentenleven en bestaat uit vijf muzikanten. Hun CD ‘Veilig Genoeg’ ligt zelfs bij boekenhandel De Fontein in de winkel. De frontman en zanger is Jan-Anne van der Wel, woonachtig in Hattem en in het dagelijks leven docent Nederlands in Zwolle. Hij vertelt: “We behoren tot de laatste 30 acts van ‘De Mentos Grote Prijs van Nederland’. Zowel de halve finale als de finale vinden plaats in TivoliVredenburg. Om die halve finale te
bereiken hoeven wij alleen nog maar deze ronde door te komen. Het mooie daarvan is dat het publiek beslist welke 10 acts dat worden door te stemmen”.

Jan-Anne van der Wel

Stemmen voor de halve finale
De laatste 30 acts hebben een professionele fotoshoot gedaan en ook een audio- en video-opname op mogen nemen in de Wisseloordstudio’s in Hilversum. Dit is een heel beroemde plek in de muziekindustrie. Jan-Anne: “Wij hebben gekozen voor ons lied ‘Er was een tijd’. Deze clip is van 13-26 maart te zien in de ‘Sounders music’ app, die ook wordt gebruikt om acts naar de halve finale te stemmen. Deze halve finales vinden dus in Utrecht plaats op 8 en 15 april. Die zouden we natuurlijk ontzettend graag bereiken, dus we kunnen iedere Hattemse stem goed gebruiken.”

Als je wilt stemmen op deze band met een Hattemse tintje kan dat via de Sounders App. Hoe dit werkt staat uitgelegd op de wedstrijdpagina van de GPNL.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in