Tuin opknappen? Hier 3 tips!

De koude wintermaanden hebben ervoor gezorgd dat de tuin wel een opknapbeurt kan gebruiken. Niet alleen de plantjes hebben dan wat extra zorg nodig, ook de decoratie en meubels kunnen vaak wel wat extra liefde gebruiken. Nu de zon weer vaker schijnt wordt het dan ook hoog tijd om de tuin zomerklaar te maken! We hebben een paar leuke tips voor je zodat jij ervoor kan zorgen dat jouw tuin weer helemaal ready is voor de zomer!

Poetsen maar!
Vaak lijkt het alsof de wind, regen en sneeuw veel spullen hebben aangetast. Toch blijkt dit in de meeste gevallen wel mee te vallen nadat je alles met een doekje hebt afgenomen. Zo komen de kleuren weer tevoorschijn en ziet het er al een stuk beter uit. Neem een sopje en ga rond alle spullen die je in de tuin hebt staan. Mochten er wel spullen beschadigd zijn, denk aan roest, dan kun je die het beste meteen weggooien. Zo staat niets je meer in de weg en kun je meteen zien wat er nog mist in de tuin.

Decoreren
Als je veel spullen hebt moeten weggooien of als je simpelweg een nieuwe make-over wilt voor de tuin dan kun je ervoor kiezen om nieuwe spullen aan te schaffen. Als je grondig werk wilt verrichten kan het helpen om eerst een inspiratiebord te maken waar je je wensen op visualiseren. Neem een groot papier waarop je afbeeldingen uit tijdschriften of van tuinwebsites op kunt plakken. Zo kun je ervoor zorgen dat de tuin een mooi geheel wordt. Wil je misschien dit jaar een overkapping laten plaatsen van golfplaten of acryl platen? Of wil je voor meer gezelligheid zorgen met een moderne vuurtafel? Niets is te gek!

Groen
De uitstraling van een tuin staat of valt met het goede onderhoud van de beplanting. Als je een tuin binnenloopt kijk je eigenlijk eerst naar hoe de planten er bij staan. Zorg er dan ook voor dat je de nodige kennis opdoet over wat jouw plantjes nodig hebben. Ook is het belangrijk om af en toe wat rotte blaadjes weg te snoeien. Dit doet vaak al heel veel voor een tuin. Daarnaast is het vanzelfsprekend van belang om ook het onkruid goed bij te houden. Als je wekelijks een klein gedeelte van de tuin aanpakt kun je alles goed blijven onderhouden. Zo zorg je ervoor dat je mensen zult verbazen met hoe goed jouw tuin er uitziet!

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in