Kom in actie voor een schone straat

De zon schijnt en het gevoel van voorjaar is er weer. Tijd dus voor de grote voorjaarsschoonmaak van straten, pleinen en buurten. Dit gebeurt tijdens de jaarlijkse Landelijke Opschoondag die dit jaar op zaterdag 19 maart 2022 wordt gehouden.

Mooi Schoon, het zwerfvuilprogramma van ROVA, voert elk voorjaar, samen met achttien gemeenten, campagne voor de Landelijke Opschoondag en de voorjaarsschoonmaak van straten en buurten. Want in het voorjaar gaat men weer meer naar buiten en spelen de kinderen weer op straat. Dat doen zij het liefst in een schone buurt waar de natuur de ruimte heeft om tot bloei te komen.

Daarom roept de gemeente Hattem gezinnen en actieve buurtbewoners op om ook in actie te komen en hun straat schoon te maken. Wil je meer informatie over de Landelijke Opschoondag? Of ben je op zoek naar handige opruimtips? Kijk dan op www.mooi-schoon.nl.

Duurzame knikkerpot
Laat de gemeente weten hoe je straat is opgeknapt. Je kan dan een duurzame knikkerpot winnen die is gemaakt van gebruikte flessendoppen. Stuur daarvoor een foto van je straat voor het opschonen en één van daarna. Dit kan via zwerfvuil@hattem.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in