De rol van voetbal in Hattem

Er mag dan wel geen profclub zijn in Hattem waar je bij legale bookmakers in Nederland op kan inzetten, maar dat neemt niet weg dat voetbal wel een belangrijke plek in de gemeenschap inneemt. Dat is wel te zien nu er weer gespeeld kan worden en er ook weer bezoekers welkom zijn. Het is leuk om eens te bekijken wat nu eigenlijk de betekenis van de edele balsport is in de gemeente. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk voor het sociale leven van heel veel mensen. Dit is zeker interessant om te zien.

Tijd met de familie
Wat vooral opvalt wanneer we kijken naar voetbal in de gemeente, is dat het vaak iets is voor de hele familie. De kinderen spelen hun wedstrijden, ouders coachen of rijden de kinderen rond. Opa’s en oma’s komen kijken om de kleinkinderen aan te moedigen. Zo is de zaterdag dus ook echt een moment voor de hele familie. Dit is vooral ook belangrijk op wedstrijddagen. Daarom is het ook goed om te zien dat er weer meer wedstrijden gespeeld kunnen worden en dat iedereen erbij kan zijn. Het maakt de familiebanden ook direct een flink stuk sterker.

Goed voor de gezondheid
Sporten en bewegen is natuurlijk altijd goed. Er worden dan ook allerlei mogelijkheden voor geboden in de gemeente. Dat neemt niet weg dat er maar weinig opties zijn die boven voetballen gaan. Dat komt omdat het een sport is die je op vele manieren uitdaagt. Je moet uithouding hebben, maar ook kracht en explosiviteit. Daarnaast moet je lekker wendbaar zijn. Wanneer je traint of wedstrijden speelt, dan werk je dus ook aan je gehele lichaam. Zo zorgen we dus ook dat de gemeente lekker fit blijft. Dit is dus ook een reden waarom voetbal belangrijk blijft in de gemeente.

Voor alle leeftijden
Voetbal brengt mensen in de gemeente ook samen. Dat gebeurt niet alleen met families langs de lijn zoals we al eerder bespraken. Bij de clubs in Hattem en omgeving is ook ruimte voor iedereen om te spelen. Het is niet alleen zo dat er teams voor jonge spelers zijn. ook wanneer de leeftijd wat hoger wordt zijn er nog voldoende mogelijkheden om te trainen en te spelen. Dat is ook leuk, want zo ben je niet alleen gezond bezig, maar blijf je ook onder de mensen. Dit is een belangrijk voordeel van het spelen van een sport, vooral als het om voetbal gaat.

Spanning van de wedstrijden
Tot slot is er nog de spanning die de wedstrijden met zich meebrengen. Zeker wanneer er tegen clubs uit de omgeving wordt gespeeld. Het is natuurlijk wel heel leuk om die onderlinge strijd te beleven. Soms lijkt het wel of mensen hier meer mee bezig zijn dan bijvoorbeeld met Ajax-Feyenoord. Het is juist om die reden ook zo leuk om voor een club te kiezen in de buurt en er regelmatig langs te gaan. Zo kan je pas echt ontdekken wat amateurvoetbal in gemeentes als Hattem eigenlijk voor rol speelt. Dat is ook leuk.

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in