Je tuin zomerklaar maken? Denk aan deze tips!

De zomer staat inmiddels weer om de hoek. Dit betekent voor velen dat er werk aan de winkel is. De tuin moet er in de zomer immers piekfijn bij liggen. Om dit te bewerkstelligen kun je vaak het beste in het voorjaar beginnen met het zomerklaar maken van de tuin. Zo heb je voldoende tijd om het werk uit te voeren en ben je altijd op tijd klaar. Wil jij nu ook alvast beginnen met het zomerklaar maken van jouw tuin maar heb je geen flauw idee waar je moet beginnen? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen!

De (nieuwe) vijver
Een vijver is een fantastische toevoeging voor iedere tuin. Enerzijds zorgt de vijver namelijk voor een mooi uitzicht op de tuin, terwijl de vijver anderzijds ook voor extra flora en fauna in de tuin zorgt. Een waardevolle toevoeging op iedere tuin dus! Let er hierbij wel op dat je alleen een vijver aanlegt als je hier voldoende ruimte voor hebt. Een vijver in een relatief kleine tuin ziet er namelijk al snel erg slecht uit. Heb je nu al een vijver? Dan kun je de uitstraling van de vijver makkelijk veranderen door bijvoorbeeld de vlonderplanken rondom de vijver te vervangen. Denk hierbij aan vlonderplanken met een ander kleurtje of vlonderplanken van een compleet ander materiaal. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar bamboe vlonderplanken? Dit zijn moderne en unieke vlonderplanken die de vijver een compleet nieuwe uitstraling geven!

De schutting
De schutting is toonaangevend als het gaat om de uitstraling van een tuin. Dit komt met name door het feit dat je de schutting over het algemeen vanaf elke willekeurige locatie in de tuin kunt zien. Het is daarom ook een zeer ingrijpende verandering waar men goed over na moet denken. Echter, als de schutting aan vervanging toe is doordat deze begint te rotten of te schimmelen, dan is dit wel een van de eerste dingen die je moet doen. Een lelijke schutting is namelijk funest voor de rest van de tuin en de schimmel/rot moet zo snel mogelijk aangepakt worden. Mocht je nu enkel een aantal krasse in de schutting hebben, dan kun je ook op zoek naar een tijdelijke oplossing. In dit geval kun je ervoor kiezen om voor de minder mooie stukken bamboematten te hangen. Dit geeft de schutting weer een mooi en afgewerkt gevoel zonder dat je een de gehele schutting moet verven, lakken of vervangen!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in