sv Hatto-Heim doet zichzelf tekort

Zaterdag stond de wedstrijd sv Hatto-Heim – vv Oene op het programma. Oene is in voorgaande jaren altijd een lastige ploeg gebleken. Ook zaterdag bleek dat weer.

Hatto-Heim begon direct goed met een mooie actie van Elnathan van Dijk. Zijn schot was echter een prooi voor keeper Wim Riphagen. De aanval daarop van Oene werd verkeerd ingeschat door de verdediging van  Hatto-Heim en het was goaltjesdief Jim Schaap die de 0-1 binnenschoot in de derde minuut.

Een paar minuten later moest Jorick Mensink redding brengen op de doorgebroken Mike van Zwolle. Hatto-Heim ging slordig om met de bal, veel balverlies en de ballen kwamen gewoon niet aan. Robin Metselaar ging een duel aan met doelman Riphagen, maar die sloeg de bal tot corner.

Oene was met hun uitvallen levensgevaarlijk, maar de verdedigers stonden nu goed op hun positie’s. Dan de terechte gelijkmaker: het was Twan van Rijssen die de bal in een volley hard raakschoot: 1-1.

In de tweede helft ging Hatto Heim op jacht ging naar de 2-1. En die kwam er ook. Het was weer Twan van Rijssen die het doel vond na een hele mooie aanval van sv Hatto-Heim over vele schijven. Hatto-Heim ging voor meer, maar de tegenaanvallen van Oene bleven erg gevaarlijk.

Een vrije trap voor Oene werd in het strafschopgebied gebracht en daaruit kreeg het een strafschop, omdat Hatto-Heim een overtreding had gemaakt. Achter de bal ging Nick Schurink staan en die liet Jorick Mensink kansloos: 2-2.

Hatto-Heim ging gretig op zoek naar een doelpunt. Een schot van Noah Brommer werd geblokt door de armen van een speler van Oene, maar de scheidsrechter wilde nies weten van een strafschop. Joep van Apeldoorn viel nog in, maar óók hij kon niét door de muur van Oene komen. Er volgden nog vijf minuten blessuretijd en toen floot scheidsrechter Braaksma uit Borne de wedstrijd af.

De nummer twee, VIOS Vaassen, won ruim van DSV’61 met 3-0 en staat nu zes punten achter op sv Hatto-Heim. De komende twee weken zijn er beker-/inhaaldagen en op 7 maart is er een uitwedstrijd tegen Hulshorst.