Nieuw Busstation in Zwolle van start

Op zondag 17 februari gaat het nieuwe busstation aan de zuidkant van station Zwolle in bedrijf. Vanaf die datum vertrekken er dagelijks 1.800 busritten van deze locatie: 1.200 via de nieuwe Schuttebusbrug en 600 via de Hanzelaan.

Na jaren van voorbereiding en bouwwerkzaamheden door de gemeente Zwolle, provincie Overijssel, ProRail en NS zijn vorige week het nieuwe busstation met 21 haltes en de 245 meter lange busbrug geopend. Via deze bijzondere brug rijden de bussen over het spoor van en naar het nieuwe busstation aan de zuidkant van het station.

Lijnen richting Hattem.
De buslijnen richting Hattem vind je hier.

  • Lijn 202 | Apeldoorn via A50 en Vaassen | Perron A9
  • Lijn 203 | Apeldoorn via Hattem en A50 | perron A10
  • Lijn 204 | Apeldoorn via Hattem en Vaassen | perron A10

Comfort
De busbrug en het nieuwe busstation dragen bij aan een betere doorstroming van het openbaar vervoer in Zwolle. De vele studenten, forenzen en bezoekers vanuit de wijde regio en inwoners van Zwolle hebben hier profijt van. De busbrug en het nieuwe busstation zorgen ervoor dat de verkeerssituatie aan de centrumzijde van het station overzichtelijker, veiliger en rustiger wordt.

Toegang reizigerstunnel
Reizigers die vanaf het nieuwe busstation richting het centrum willen, kunnen via de bestaande reizigerstunnel lopen. In de tunnel staan toegangspoortjes. Deze poortjes zijn te openen met een OV-chipkaart waar een ‘Vrij reizen product’ op staat óf ‘saldo’: minimaal 10 euro voor de Blauwnet poortjes en 20 euro voor de NS poortjes. Je kunt ook in de kaartautomaat een eenmalig passagerecht voor het station op hun OV-chipkaart kaart laden.  Meer informatie over het openen van de toegangspoortjes zonder door te reizen, staat op de website van NS.

Busbrug en de fietser
De Schuttebusbrug verbindt het nieuwe busstation aan de zuidzijde van het spoor met de nieuwe busbaan op de Willemskade. Bij de afrit van de busbrug verandert de verkeerssituatie voor fietsers. Zij moeten vanaf deze datum stoppen voor het rode licht bij de afrit van de busbrug. Om de fietsers te laten wennen aan de nieuwe situatie worden op in ieder geval maandag 18 februari en maandag 25 februari verkeersregelaars ingezet tijdens de ochtend- en avondspits om fietsers op deze nieuwe situatie te wijzen.

Meer info vind je op www.zwolle.nl/stationspleinnoord.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in