Sprokkelmarkt bij Boerderijmuseum Oldebroek

Het programma van de zaterdag 24 februari te houden Sprokkelmarkt bij het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10a in Oldebroek belooft veel goeds. Bezoekers krijgen tussen 10.00 en 16.00 uur een aantal zeer gevarieerde activiteiten voorgeschoteld.

Van ’Heel Oldebroek bakt’ en bijzondere gerechten tot een heus treintje voor de kinderen, pannenkoeken bakken en ezeltjes van de kinderboerderij.

Omdat het eind februari koud kan zijn worden zoveel mogelijk activiteiten in het museum en in (verwarmde) tenten bij het museum gehouden. Ook de nieuwe exposities ’Rien Poortvliet en het boerenleven’ en de opgezette vogels van preparateur Willem van de Wetering kunnen in het Boerderijmuseum bekeken worden.

Door de bezoekers kunnen er diverse lekkere hapjes uit oma’s keuken ‘gesprokkeld’ worden, zoals balkenbrij, bloedworst, boerenerwtensoep, boerenjongens en boerenmeisjes, honing, proemenkroeze, ’Hete Bliksem’, knieperties en Stoofpotje. Tevens zijn de recepten van deze producten beschikbaar. IJscowd is er met streekproducten.

Oude ambachten
In de Schutstal kunnen de bezoekers kennismaken met onder andere spinnen, mutsen plooien, kantklossen, weven, kraaltjes breien, (plastic) breien en haken. Slager Van Asselt trekt jaarlijks veel bekijks met het uitponden van een aan een ladder hangend varken. Bij het ontleden van het varken vertelt de slager ook waar bijvoorbeeld de ham zit en waar de karbonade te vinden is. Van Asselt neemt ook ingrediënten voor snert mee.

Advocaat
De bezoekers kunnen zaterdag ook de door Jannie van de Streek en Eipie van Loo zelfgemaakte advocaat proeven en kopen. Wat het recept betreft laten de dames niet het achterste van de tong zien, “oma’s recept”. Eén ding is zeker: de smaak is verrukkelijk! Dat geldt ook voor de honing van de bijenclub.

Toegangsprijs
Ondanks allerlei extra Sprokkeldagactiviteiten hanteert het Boerderijmuseum zaterdag 24 februari de normale toegangsprijzen: t/m 4 jaar gratis toegang; van 5 tot en met 12 jaar € 2,- en vanaf 13 jaar € 4,-. Parkeren is gratis. De Museumkaart geldt ook als toegangsbewijs. Meer informatie vind je op www.museumoldebroek.nl