Nieuwe welkomstborden met bekende Hattemers

Hattem verwelkomt bezoekers aan de Hanzestad met nieuwe welkomstborden. Op 16 januari onthulde burgemeester Marleen Sanderse het nieuwe bord aan de Hessenweg bij de Vuursteenberg.

De nieuwe welkomstborden dragen bij een aan een eenduidige uitstraling van de bebording op de Veluwe. Op de borden die op de hele Veluwe terug te vinden zijn, staan foto’s die verwijzen naar de eigen identiteit van de gemeenten.
Burgemeester Marleen Sanderse, onder andere verantwoordelijk voor recreatie en toerisme: ‘Hattem staat bekend als thuisbasis van een aantal bekende Nederlandse schilders. Daar wilden we nóg meer mee doen. Vandaar dat op het welkomstbord langs de Hessenweg een afbeelding prijkt van de Dijkpoort, geschilderd door Anton Pieck.’

Bekende Hattemers
Ook het gemeentelijke welkomstbord bij het sportpark is vervangen door een nieuw bord. Hierop staat De Gaai, een bekende afbeelding van Jan Voerman junior. Het bord aan de Geldersedijk wordt later dit jaar ook nog vervangen. Daar komt een afbeelding op van het schilderij Koeien bij de IJssel van Jan Voerman senior. ‘De borden dienen als eerbetoon aan het werk van deze alom bekende Hattemers’, aldus Sanderse.

Veluwse stijl
In 2018 heeft de VeluweAlliantie een gezamenlijke aanpak voor recreatieve bebording vastgesteld die kwaliteit, duurzaamheid en eenheid moet uitstralen. Het ontwerp van de borden is tot stand gekomen door samenwerking tussen verschillende partijen en sluit aan op bebording van de Veluwse routenetwerken en andere Veluwse stijlelementen. De nieuwe welkomstborden maken een einde aan de verscheidenheid van bebording die op de Veluwe is ontstaan en zorgen richting bezoekers en toeristen voor een eenduidige uitstraling van de borden op de Veluwe.

De Veluwe Alliantie is een samenwerkingsverband van bijna 40 organisaties die samenwerken om de unieke natuur van de Veluwe sterker te maken en de recreatieve kwaliteit ervan te vergroten. Ook inwoners zijn betrokken. Meer info lees je hier: Veluwe – Gelderse gebiedsagenda (gelderland.nl)

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in