Enquête nieuwe burgemeester 287 x ingevuld

287 Hattemers hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om mee te denken over het profiel waaraan de nieuwe burgemeester van Hattem moet voldoen.

Zij hebben hun mening gegeven daar het invullen van de enquête die voor dit doel was opengesteld.

Vertrouwenscommissie
Op dit moment brengt de vertrouwenscommissie de resultaten van de enquête in kaart en analyseert men de resultaten. De vertrouwenscommissie bestaat uit de fractievoorzitters onder voorzitterschap van Arend Palland, als fractievoorzitter van de grootste fractie. Wethouder Auke Schipper wordt ook aan de commissie toegevoegd als adviseur.

Commissaris van de Koning
Het profiel wordt op 10  februari besproken en vastgesteld in de gemeenteraad. De dag erna, 11 februari, komt de raad in een buitengewone vergadering bijeen waarbij ook John Berends, Commissaris van de Koning van de provincie Gelderland, aanwezig is. Hij zal de raadsleden bevragen met het doel het profiel aan te scherpen.

Sollicitatie
De vacature voor het ambt van burgemeester van de gemeente Hattem wordt op 14 februari 2020 opengesteld voor een periode van ongeveer drie weken.
Tijdens de Commissievergadering Algemene en Ruimtelijke Zaken van 27 januari staat de bespreking van de procedure voor de instelling van de vertrouwenscommissie op de agenda.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in