Bibliotheek geeft popje moppereend cadeau

Voorlezen is leuk voor het kind én voor de voorlezer. Maar voorlezen is meer dan dat; het is ook goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren door voorlezen nieuwe woorden en ze ervaren dat boeken en lezen normale dingen zijn die bij het leven horen. Om het voorlezen te stimuleren zijn er jaarlijks de Nationale Voorleesdagen.

Prentenboek
Bij deze dagen hoort ook altijd een speciaal prentenboek en dit jaar is dat Moppereend. De hoofdpersoon is een eendje dat aan een stuk door moppert. Niemand wil met haar spelen. En dan is er ook nog die grijze wolk boven haar hoofd die steeds donkerder en groter wordt. Dit mopperboek om vrolijk van te worden lezen de medewerkers van de Bibliotheek Noord-Veluwe voor tijdens bezoeken van kinderopvang en groep 1 en 2 van basisscholen aan de bibliotheek. Bijna 1.200 peuters en kleuters komen in de bibliotheek luisteren naar Moppereend. Daarnaast hebben 42 kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen een voorleespakket van de Bibliotheek Noord-Veluwe ontvangen met daarin o.a. het boek Moppereend om dat zelf voor te lezen.

Gratis lidmaatschap
Alle peuters en kleuters zijn tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 22 januari t/m 1 februari 2020, samen met hun ouders of grootouders, welkom bij de bibliotheek om mooie voorleesboeken uit te zoeken.

Kinderen van 0-6 jaar oud kunnen in deze periode gratis lid worden van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Ze ontvangen dan zolang de voorraad strekt bovendien een leuk popje van Moppereend cadeau. Kijk voor de openingstijden en inschrijfvoorwaarden op www.bibliotheeknoord-veluwe.nl.

Voorlezen kan altijd
Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen met je kind een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.
Voorlezen blijft niet beperkt tot de voorleesdagen en kan natuurlijk het hele jaar door. In de bibliotheek is een schat aan voorlees- en prentenboeken verkrijgbaar en bibliotheekmedewerkers helpen graag bij het geven van advies over geschikte boeken.
Zie voor meer informatie en voorleestips www.nationalevoorleesdagen.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in