Eventingkampioenschappen 2024 in Hattem

Tijdens de kalendervergadering van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) afgelopen woensdag werd bekend dat de kampioenschappen 2024 in de klasse B t/m Z zijn toegewezen aan de Molecaten Ruiterdag in Hattem. De nationale titelstrijd wordt gehouden op zaterdag 19 oktober in de bossen van landgoed Molecaten. De laatste keer dat Hippisch Hattem deze kampioenschappen organiseerde was in 2019.

Nu al aan de slag
Elke Bakker is wedstrijdleider van de Molecaten Ruiterdag. Ze kijkt vol enthousiasme uit naar dit evenement: ‘De afgelopen jaren hebben we als organisatie enorm ingezet op kwaliteitsverbetering van onze eventingwedstrijd. We willen ons onderscheiden door een uniek evenement neer te zetten met een goede verbinding tussen deelnemers, publiek en sponsors. Met de ACSI Grand Slam Eventing Cup, een gezamenlijk initiatief met de wedstrijden in Ede en Langedijk, willen we de zware Z-rubriek weer op de kaart krijgen. We hebben goed geluisterd naar de feedback van onze deelnemers en dat heeft zich uitbetaald in deze toewijzing door de KNHS. Ons trouwe en enthousiaste team van vrijwilligers is nu al aan de slag met de voorbereidingen. We hebben er alle vertrouwen in dat we er een geweldige en sportieve titelstrijd van gaan maken.’

Spectaculair onderdeel
Eventing is één van de meest spectaculaire en inspannende onderdelen binnen de paardensport. De ruiters en hun paarden voeren maar liefst drie onderdelen uit, een dressuurproef, een springparcours en een cross. Paardensportliefhebbers zetten daarom 19 oktober 2024 alvast in hun agenda.
Meer informatie is te vinden op de site van de Molecaten Ruiterdag en op de Facebookpagina van het evenement.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in