Premies van autoverzekeringen dalen

Goed nieuws voor autobezitters: de premies van de autoverzekering blijven dalen. Dat blijkt uit onderzoek naar de premiewijzigingen van autoverzekeringen. In het afgelopen anderhalf jaar daalde de gemiddelde premie voor een WA+ verzekering met bijna 8 procent.

Daling per dekking verschillend
Een verzekerde die in 2019 jaarlijks 480 euro betaalde voor een WA+ verzekering betaalt nu ongeveer 40 euro minder. Ook de premies van een WA en allriskverzekering zijn licht gedaald ten opzichte van vorig jaar. De premies van beide dekkingen zijn op dit moment 2 procent lager dan in 2019. Voor een allriskverzekering kan deze daling een groot verschil betekenen. Als de autobezitter in 2019 voor zijn verzekering 900 euro per jaar betaalde, dan is diezelfde verzekering nu 26 euro goedkoper.

WA-verzekering nog steeds hoger dan in 2018
Ondanks de daling van het afgelopen jaar, is een WA-verzekering ten opzichte van 2018 nog steeds 10 procent duurder. Deze verzekering is voor verzekeraars namelijk de minst winstgevende dekking. De premies leveren minder op dan het bedrag dat jaarlijks wordt uitgekeerd aan klanten in het geval van schade. Om deze reden wordt de premie vaak verhoogd. Het loont om elk jaar de verzekering onder loep te nemen en eventueel over te stappen naar een andere verzekeraar. Vaak wordt de premie van de verzekering namelijk ieder jaar hoger. Door over te stappen kunnen consumenten honderden euro’s per jaar besparen.

Minder autodiefstallen
De premie van de autoverzekering wordt bepaald door verschillende factoren. Het aantal autodiefstallen is een van deze factoren. Uit cijfers van de politie blijkt dat het aantal autodiefstallen het afgelopen jaar met 9,3 procent is gedaald. Met een WA+ en een allriskverzekering krijgt de gedupeerde een vergoeding als de auto wordt gestolen. Een afname van het aantal autodiefstallen zorgt ervoor dat het risico voor de verzekeraar kleiner wordt. Een autodiefstal vergoeden is een hoge kostenpost voor de verzekeraar, dus minder diefstallen scheelt een hoop geld. Om die reden is de premie van de WA+ en allriskverzekering lager geworden.

Corona heeft (nog) geen invloed op premie
Veel mensen werken tijdens deze coronacrisis vanuit huis. Er zijn dus een stuk minder auto’s op de weg. Toch heeft de coronacrisis in Nederland nog geen invloed op de hoogte van de premie. Er is tijdens de intelligente lockdown wel een stuk minder gereden dan normaal, maar niet zo weinig als in landen om ons heen. Ook lijkt het aantal zware ongelukken niet te zijn afgenomen de laatste tijd. In een aantal andere landen hebben verzekeraars hun premies wel verlaagd รณf hebben zij hun klanten gecompenseerd. In Nieuw-Zeeland is er een strenge lockdown geweest, waardoor er nauwelijks auto’s op de weg rond reden. Er gebeurden daardoor geen ongelukken en er werden er dus geen schadeclaims ingediend. Om die reden hebben verzekeraars in dat land besloten om hun klanten geld terug te geven.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in