sv Hatto-Heim gaat als trotse koploper de winterstop in

Zaterdag speelde sv Hatto Heim de laatste competitiewedstrijd van 2019. De tegenstander was BAS uit Biddinghuizen.

Over de eerste helft kunnen we heel kort zijn. Het was erg rommelig en saai met weinig hoogtepunten Zowel sv Hatto-Heim als BAS kregen enkele mogelijkheden, maar echte kansen op doel waren er niet.

De tweede helft was van een héél ander kaliber. We zagen twee ploegen die gingen strijden voor de drie punten. Terwijl de regen met bakken uit de lucht viel was het Ruben Bouwhuis die een paar spelers passeerde, maar zijn schot ging hoog over.

Aan de ‘BAS-kant’ een schot van Stefan Tolhoek die net over het doel ging van Robin van Dijk. Winand Meilink stoomde op naar voren, maar zijn voorzet ging via het hoofd van Twan van Rijssen net over het doel.

Ook BAS kreeg nog een paar beste kansen, maar Stefan Tolhoek,Mike Geres en Martijn Wubs konden deze allen niet afmaken. Joep van Apeldoorn, Twan van Rijssen en Rowan Mensink voor sv Hatto-Heim kwamen doelman Jorrit Doorman tegen en de weg versperde.

Inmiddels beleefde de wedstrijd de 92e minuut op het kletsnatte sportpark ’t Achterveen en iedereen ging er toch een beetje vanuit dat de eindstand 0-0 zou blijven. Maar daar was Gerben van de Worp die de bal naar voren schopte. Er ontstond vervolgens een misverstand tussen Rudo Timmerman en zijn doelman en dit was een prooi voor niemand anders dan Joep van Apeldoorn. Hij kon nog net het laatste tikje geven tussen deze beide spelers door en daar was dan alsnog de verlossende 1-0.
(tekst gaat verder na de tweet!)

Sportpark ’t Achterveen ontplofte en trilde op zijn grondvesten, mede ook omdat inmiddels iedereen wist dat de nummer 2, Zwolsche Boys, verloren had bij HTC met 3-1.
Twee minuten later viel gelukkig het eindfluitje van scheidsrechter Hoornstra…

Door de verrassende uitslagen van de andere clubs staat sv Hatto-Heim nu vier punten los van de Zwolsche Boys en acht op Rouveen en VIOS Vaassen.

Nu is de winterstop aangebroken en kan de selectie herstellen van al het blessureleed en hopenlijk weer fris de competitie hervatten op 26 januari met een uitwedstrijd tegen Elspeet.