gemeentesecretaris Daniël van der Weerd vertrekt naar provincie Overijssel

Na bijna 9 jaar als gemeentesecretaris bij de gemeente Hattem gewerkt te hebben, vertrekt Daniël van der Weerd. Vanaf 8 januari 2024 gaat hij aan de slag als senior adviseur bij het Expertisecentrum verbonden partijen van de provincie Overijssel.

De gemeentesecretaris is adviseur van het college en algemeen directeur van de ambtelijke organisatie. De gemeentesecretaris is daarmee verbindingspersoon tussen bestuur en ambtelijke organisatie. Een rol die Van der Weerd de afgelopen jaren met veel enthousiasme en plezier heeft vervuld.

Meerwaarde voor Hattem
Het college van burgemeester en wethouders gunt Van der Weerd deze nieuwe stap in zijn carrière van harte. Burgemeester Marleen Sanderse betreurt het vertrek van der Weerd en benadrukt dat hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de gemeente Hattem. ”Daniël heeft de afgelopen jaren veel betekend voor onze gemeente. Onder zijn leiding zijn er belangrijke stappen gezet om te komen tot een goede basis voor een toekomstbestendige gemeentelijke organisatie. We danken Daniël voor zijn inzet voor en hoge mate van betrokkenheid bij onze gemeente. Bij nacht en ontij konden we een beroep op hem doen. Zijn drive om meerwaarde te leveren aan dat wat Hattem nodig heeft, gaan we missen. We wensen hem veel succes en alle goeds toe in zijn nieuwe functie bij de provincie Overijssel.”

Van der Weerd kijkt terug op een mooie tijd in Hattem. “Hattem is een compacte gemeente met een hoge mate van betrokkenheid. Zowel binnen de deuren van het stadhuis als daarbuiten. De gemeentelijke organisatie is relatief klein, terwijl de opgaven groot zijn. Want de ontwikkelingen in ons land en de rest van de wereld raken ook Hattem. Ik heb met veel plezier voor deze mooie Hanzestad gewerkt. Daarbij heb ik me altijd gesteund gevoeld door het college en de raad. Zij hebben mij en de rest van de organisatie de ruimte en het vertrouwen gegeven om het werk voor onze inwoners zo goed mogelijk te doen. Ik heb de samenwerking met collega´s, het college en overige samenwerkingspartners als plezierig ervaren en kijk met trots terug op dat wat we met zijn allen hebben bereikt en waar we nu staan.”

Het is nog niet bekend wie Van der Weerd opvolgt. De gemeente zet het werven van een nieuwe gemeentesecretaris zo snel mogelijk in werking.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in