Knipscheer Infra-clean verzorgt gladheidbestrijding in Hattem

De gemeente Hattem gaat preventief strooien. Dit betekent dat er al gestrooid wordt vóórdat er gladheid wordt verwacht. Hiermee wil de gemeente voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan als gevolg van de gladheid. De gladheidbestrijding is voor dit winterseizoen eenmalig uitbesteed aan Knipscheer Infra-clean.

In de toekomstige aanbesteding neemt de gemeente ook mee dat de gladheidbestrijding wordt uitgevoerd met elektrische voertuigen. “We gaan dan over naar het zogenoemde nat strooien. Hierdoor blijft het zout beter op de weg liggen en verwaait het minder. Je kunt dan nauwkeuriger strooien, het bespaart kosten en het milieu wordt minder belast.”

Hoofdbrekens
De afgelopen jaren had de gemeente Hattem al het materieel en personeel voor de gladheidbestrijding in eigen beheer. “Dat bracht kosten met zich mee, zoals het vervangen van apparatuur, het aankopen van strooizout en de inzet van mensen. Vooral dat laatste kostte hoofdbrekens. De afgelopen jaren was het noodzakelijk extra mankracht in te huren.”

Nieuwe aanbesteding
Knipscheer Infra-clean heeft de opdracht voor 1 jaar. In het voorjaar van 2022 schrijft de gemeente Hattem een nieuwe aanbesteding voor meerdere jaren uit waarvoor geïnteresseerde bedrijven zich kunnen inschrijven.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in