Gemeenteraad Hattem geeft groen licht aan Lidl

De gemeenteraad van Hattem heeft maandagavond unaniem ingestemd met het bestemmingsplan voor de vestiging van een supermarkt van Lidl aan de Populierenlaan. Hiermee is een belangrijke stap gezet richting de realisatie van de discountsupermarkt.

Het bestemmingsplan Lidl is vastgesteld met enkele wijzigingen ten opzichte van het concept. Zo wordt er deels aan de ingediende zienswijzen tegemoet gekomen.

Verder is de afgelopen dagen veel inspanning verricht door Lidl en de gemeente om aan de opmerkingen die raadsfracties hadden in de commissievergadering van 1 november tegemoet te komen. Ook heeft Lidl overleg gehad met omwonenden. Dit alles heeft geleid tot enkele aanpassingen in de plannen van Lidl. Zo wordt een deel van het parkeerterrein overkapt met zonnepanelen en zullen meer maatregelen worden genomen op het gebied van duurzaamheid.

Geluidsreductie
Een ander belangrijk punt dat is aangepast, is de aanlevering van goederen voor 07.00 uur. De vrachtwagens zullen achteruit het laaddok aanrijden wat leidt tot een aanzienlijke geluidsreductie voor omwonenden.

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 12 oktober ingestemd met het gewijzigde Bestemmingsplan Lidl. Het plan werd hiermee aangeboden aan de raad ter vaststelling. Met het vaststellen van het plan op maandag 15 november, verleent de gemeente Hattem ook de aangevraagde omgevingsvergunning.

Geduld
De afgelopen jaren is er veel gesproken over de komst van de Lidl. Met het vaststellen van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning, zijn we een belangrijke stap verder. Wethouder Auke Schipper: “We hebben geduld moeten hebben, vele malen zijn we met verbeteringen naar de tekentafel gegaan. Dankzij de grote betrokkenheid van de Hattemers ligt er nu een goed plan. We kijken uit naar de komst van de Lidl op ’t Veen. Dit draagt bij aan de opbouw van het nieuwe gemengde woongebied.”

Omgevingsvergunning
Een van de volgende stappen na het vaststellen van het bestemmingsplan is de omgevingsvergunning. Deze vergunning wordt verleend door het college van burgemeester en wethouders op basis van het nieuwe bestemmingsplan. De omgevingsvergunning is vanaf 25 november -samen met het bestemmingsplan- ook digitaal in te zien op  www.hattem.nl. Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning liggen beide voor een periode van 6 weken ter inzage voor beroep.


Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in