‘Abraham’ Berny van Rijssen clubkampioen Smash ’70

In een deelnemersveld van 20 spelers konden vrijdagavond al een aantal favorieten aangewezen worden voorafgaande aan de algemene clubkampioenschappen van tafeltennisvereniging Smash ’70.

Zo waren titelverdediger Kaj Ronde en teamgenoot Chris Verwoert, Tom Sellies en Berny van Rijssen allen groepshoofd in hun poule, en konden Ronald van Unen en Harry Sellies tot de outsiders gerekend worden. Na een poulefase die weinig grote verrassingen kende, ontstond de eerste ‘clash’ van de avond in de kwartfinale waarin ‘youngsters’ Verwoert en Ronde elkaar troffen. Verwoert nam een 2-0 voorsprong in games. Ronde vocht zich terug naar 2-2. Een vijfde en beslissende game ging naar Verwoert die zich herpakte en daarmee de titelverdediger uit het toernooi speelde.

Aanpassingen
Een ander interessant duel was de familiestrijd tussen vader Harry en zoon Tom Sellies. De ervaring en kalmte in het spel van vader gaf de doorslag in een duidelijke overwinning voor de oudste van het gezin. Van Rijssen kende weinig problemen, totdat hij in de halve finale de sterk spelende Sellies trof en op een 0-1 achterstand kwam. Na wat aanpassingen in het spel wist Van Rijssen de wedstrijd naar zich toe te trekken en kon zich zo opmaken voor de eindstrijd tegen Verwoert.

Ervaring
De laatste won zijn halve finale van Van Unen. In de finale zette Verwoert alles op alles om de nieuwe clubkampioen te worden, maar de ervaring van Van Rijssen (11 november werd hij 50 jaar) bleek doorslaggevend en hij mocht zich de nieuwe algemeen clubkampioen van Smash ’70 noemen. De strijd om plek 3 werd door Van Unen gewonnen, hij bezorgde Sellies een plek naast het podium.

Jeugdkampioen
Bij de jeugd wist Merijn van Werkhoven beslag te leggen op de titel. Hij bleef nummer 2 Daan Sneller en nummer 3 Daan Jonker voor.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in