Jongvolwassenen centraal in Hattemers in Coronatijd

Het programma Hattemers in Coronatijd gaat dinsdag 17 november over jongeren. Hoe ervaren zij hun leven in coronatijd? Uit onderzoek van de GGD-Noord-Oost Gelderland blijkt dat jongvolwassenen (18-27 jaar) meer last hebben van de coronacrisis dan 27-plussers en dat de verschillen over de tijd groter worden.

Eenzaamheid en verveling
Studenten die nu in het afstudeerjaar zitten geven aan extra ondersteuning nodig te hebben omdat ze denken dat de arbeidsmarkt voor hun beroep aan het veranderen is door de coronacrisis. Door de maatregelen kan bovendien meer dan 40% van de jongeren minder of niet meer werken bij hun bijbaan, waardoor meer jongeren zijn gaan lenen bij DUO. Vooral de intensieve sociale contacten en verschillende laagdrempelige activiteiten werden door de jongeren gemist. Dit draagt bij aan een gevoel van eenzaamheid en verveling.

Resultaten Panelonderzoek GGD-NOG.

Tijdens de uitzending vertellen de volgende gasten over hun ervaringen:

  • Luc van Dijk – docent aan de Hogeschool Utrecht en Windesheim
  • Christianne van Erven (20), student aan de Viaa.

Praat mee
Wil de meepraten, of heb je opmerkingen of suggesties, stuur dan een e-mail naar redactie@rtvhattem.nl of naar info@swhattem.nl .
Het programma Hattemers in Coronatijd wordt live uitgezonden en is op dinsdagmorgen 17 november tussen 09.00 en 10.00 te zien op tv-Hattem en te beluisteren op Radio Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in