Winterlezing in De Veste over Voltooid leven!?

De discussie over de vraag of het goed is om ons leven te beëindigen is ingewikkelder dan het lijkt. Professor Dr. G.C. den Hertog zal in CGK De Veste spreken over dit ethische dilemma tijdens de eerste winterlezing.

Zelfbeschikking
Den Hartog groeide op in een predikantengezin en was hoogleraar dogmatiek en ethiek. Zijn presentatie kan inspiratie opleveren over de vele vragen die rond het thema voltooid leven rijzen. Het gaat niet alleen over de vraag of we uit het leven mogen stappen wanneer we het wel welletjes vinden. Die vraag komt immers niet uit de lucht vallen. Wat drijft de mens? Is dat het ideaal van zelfbeschikking uit vrees voor een bitter einde? Is het eenzaamheid? En wat gebeurt er in een samenleving als je met elkaar het signaal afgeeft: ‘Ga maar, van ons hoef je niet te blijven?’

De eerste winterlezing wordt gehouden op 11 december a.s. in de CGK De Veste te Hattem. (Korte Kerkstraat 8). Wil je deze avond bijwonen dan ben je van harte welkom. De bijeenkomst start om 20.00 uur en de inloop is vanaf 19.30 uur.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in