Extra presentatie boek Baronnenlijn

In 1887 werd een spoorlijn geopend die Apeldoorn met Zwolle verbond. Het spoor liep over de Veluwe en ook door Hattem. Langs het traject woonden veel adellijke burgemeesters en daarom kreeg het spoorlijntje de bijnaam Baronnenlijn.

Heel veel foto’s
Onno de Vries woonde in Epe en zijn vader was stationschef in Apeldoorn. Al jong was hij daardoor geïnteresseerd in treinen en het spoor. Die interesse heeft gemaakt dat hij een boek heeft geschreven over de Baronnenlijn. Het boek staat boordevol foto’s en vertelt het verhaal over de spoorlijn aan de hand van stationsgebouw, treinen en mensen die bij de spoorlijn waren betrokken.

Fietspad
De Baronnenlijn is in 1950 opgeheven. Wat rest is een mooi fietspad van Zwolle naar Apeldoorn. In Hattem fietsen dagelijks mensen over het voormalige spoortracé, bijvoorbeeld op het Rozeboomspoor en op het fietspad vanaf de Marke naar Heerde.

De presentatie door Onno de Vries over zijn boek Baronnenlijn bij Heemkunde Hattem op 20 november is volgeboekt. Daarom komt er een tweede avond. Op woensdag 27 november 2019 komt Onno de Vries voor de tweede keer bij Heemkunde Hattem om zijn boek Baronnenlijn te presenteren. Voor deze presentatie is veel belangstelling en reserveren is dan ook nodig. Dit kan bij Heemkunde Hattem, info@heemkundehattem.nl .

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in