Vragen naar aanleiding van informatieavond Bongerd

André Borst van Lijst Borst stelde maandagavond 14 oktober schriftelijk vragen aan het college tijdens de commissievergadering Ruimte & Duurzaamheid. Borst was namelijk op 1 oktober op de informatieavond van De Bongerd aanwezig en constateerde ongenoegen bij veel aanwezigen.

Op 1 oktober werden de nieuwbouwplannen gepresenteerd. Eerder schreven we op deze plek dat veel aanwezigen niet blij waren met hoe het proces verliep. Borst: ‘Omwonenden waren zeer ontevreden. Ze hebben het gevoel dat er niets is gedaan met hun inbreng. Van co-creatie is zo geen sprake. Ik wil daarom weten of het college de toezeggingen uit 2023 nakomt. Wat heeft het college eraan gedaan om de omwonenden en belanghebbenden hun rol te laten spelen in het co-creatie proces?’

Vragen Lijst Borst aan college
‘Volgens de schrifelijke beantwoording van het college aan de gemeenteraad op 11 april 2023 houdt de gemeente regie op het co-create proces dat gaat over de inrichtng van het gebied rondom De Bongerd. Dat betekent dat de Gemeente Hattem de belangen en procesdoelen in ogenschouw houdt. Zij jaagt aan en zorgt ervoor dat de diverse stakeholders en hun belangen bij elkaar gebracht worden. Dit co-creatieproces is een proces waarbij de deelnemers stapsgewijs samen tot een optimum komen.
Op dinsdag 1 oktober is er een bijeenkomst geweest in het stadhuis, waar Habion opening van zeken heeft gegeven over de ontwikkelingen tot nu toe. Gezien de toezeggingen in 2023 was de inbreng van Habion verbijsterend. Het kwam er eigenlijk op neer, dat voor Habion alleen de Welstandcommissie nog belangrijk is en dat de mening van de omwonenden en andere belanghebbenden er niets meer toe doet.

Daarom deze vragen aan het college:
1. Wat is de rol geweest van de gemeente in dit co-creatie proces? Op welke manier heeft de gemeente de regie gehouden over dit proces?
2. Hoe heeft de gemeente er voor gezorgd dat de diverse stakeholders en hun belangen bij elkaar zijn gebracht?
3. Welke bijeenkomsten zijn er geweest in het kader van de co- creatiee en welke parijen hebben daar aan deelgenomen?
4. Waar, wanneer en door wie wordt beslist voor welk ontwerp en welke inrichtng er wordt gekozen?’

Binnen acht weken moet er een reactie van het college komen.

HattemNieuws, van de redactie
Ontvang nieuws uit Hattem (politiek, sport, kunst en cultuur, samenleving en human-interest) voortaan in uw mailbox!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in