Hattemse Veteranen

Bezoeken Artillerie Schietkamp ‘t Harde

Op vrijdag 14 oktober organiseerde de gemeente de jaarlijkse Hattemse Veteranendag. Twintig veteranen bezochten met burgemeester Marleen Sanderse het Artillerie Schietkamp (ASK) op ’t Harde.

De dag begon bij het witte anjer perkje achter de Dijkpoort. Hier hesen burgemeester Sanderse en veteraan Gerrit Bosch de veteranenvlag. Bosch organiseerde dit jaar de Veteranendag samen met de gemeente en nodigde ons uit op het ASK.

Het ASK is een militair oefen- en schietterrein. Hier oefenen Nederlandse militairen met verschillende wapens en wapensystemen. Het is de enige plaats waar met artillerie en mortieren geschoten wordt.

Op het ASK bezochten de veteranen het Artilleriemuseum en het Veteranenhuis, de ontmoetingsplek voor veteranen en hun familie. Gevolgd door een presentatie van de waarnemers trainer, een opleidingssysteem met oefenscenario’s. De traditionele ‘Blauwe Hap’ (Indische maaltijd) mocht natuurlijk niet ontbreken. Het middagprogramma bestond uit een bezoek aan de Defensie brandweer.

Hattem telt ruim 80 veteranen. (Ex-) militairen, personen, jong en oud, die in dienst van Nederland verspreid over de hele wereld tijdens verschillende missies hebben gediend. Ze hebben zich ingezet voor het bevorderen van vrede, vrijheid en rechtsorde wereldwijd. De gemeente organiseert jaarlijks een lokale Veteranendag als blijk van erkenning en waardering hiervoor.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in