Voerman Museum Hattem slaat dubbelslag

Het Voerman Museum Hattem slaat in november een dubbelslag met de opening van de nieuwe tentoonstelling ‘In Vervoering van Voerman’ en de uitgave van het gelijknamige boek, beiden met Jan Voerman senior als onderwerp. Expositie en boek worden zaterdag 9 november in Hattem gepresenteerd.

‘In Vervoering van Voerman’ is een oeuvretentoonstelling over Jan Voerman senior, die je meeneemt door het leven en langs het werk van deze veelzijdige kunstenaar. Want Voerman was meer dan alleen de schilder van de IJssel.

Van koekjes en hoge luchten
Ontdek zijn Amsterdamse figuren en maak kennis met de familie Verkade van de koekjes en de biscuits. Neem ook een kijkje in het werkproces van de kunstenaar en laat je meevoeren door de hoge luchten boven land en water.

Uitvoerig onderzoek
Tegelijk met deze expositie verschijnt het rijk geïllustreerde boek ‘In Vervoering van Voerman’, van de museumconservator Kristian Kreeft.  Deze uitgave is het resultaat van uitvoerig onderzoek dat Kreeft het afgelopen jaar heeft gedaan naar het leven en werk van Jan Voerman senior. Het onderzoek is mede mogelijk gemaakt door een onderzoeksbeurs van het Ekkart Fonds, die het Voerman Museum Hattem via de Vereniging Rembrandt heeft aangevraagd en gekregen. ‘In Vervoering van Voerman’ wordt uitgegeven door WBooks in Zwolle.

‘Ín Vervoering van Voerman’
Na de feestelijke opening op 9 november is de tentoonstelling ‘Ín Vervoering van Voerman’ in het Voerman Museum Hattem vanaf dinsdag 12 november te bekijken tot en met 12 april 2020. Het boek is vanaf zaterdag 9 november te koop in de winkel van het Voerman Museum, maar is ook verkrijgbaar via de boekhandel of via internet. De prijs is 24,95 euro.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in