Oekraïne-reis gestart

Vanmorgen om 04.00 uur vertrok vanuit de Open Poort een groep jonge mensen van de Hattemse Stichting Oekraïne Projecten naar Oekraïne. Medereiziger en fotograaf Jens de Boer verslaat deze reis in samenwerking met de nieuwsredactie van RTV Hattem.

De groep gaat hulp bieden in de grensstreek van Oekraïne met Hongarije en Slowakije. Ze willen kinderen een onvergetelijke zomerfeestweek bezorgen. Ook gaan ze bouwen aan een gemeenschapshuis in een van de vele Roma-kampen in het gebied. Voor de mensen in het gebied betekent het heel veel dat er vanuit Nederland mensen komen die tijd, geld en aandacht besteden aan hun situatie.
De groep doet ook mee met het samenstellen en uitdelen van voedsel en kledingpakketten.

Het gebied is ver weg van de oorlogshandelingen, maar toch zal er veel te merken zijn van de oorlog, is de verwachting. De sociale ontwrichting in Oekraïne is groot. Veel mannen zijn aan het front. Er zijn slachtoffers te betreuren, mannen zijn gevlucht of houden zich schuil. De weerzin om te gaan vechten in een smerige oorlog wordt steeds groter.

Fotografie
Op 22 juni exposeerde De Boer in de Ontmoetingskerk. Onder de titel De oorlog en haar speelpionnen wilde hij de oorlog een ander gezicht geven door ‘de speelpionnen’ van de oorlog een stem te geven. Hij is een aantal keren in Oekraïne geweest en getroffen door het leed heeft hij een fotoreportage gemaakt.
De Boer is student journalistiek aan de Hogeschool Tilburg.

De stichting
Het project wordt georganiseerd onder de vleugels van de Hattemse Stichting Oekraïne Projecten die circa 25 jaar bestaat. Sinds het uitbreken van de oorlog heeft de stichting al meer dan 25 (!) transporten met hulpgoederen heeft verzonden.

Lees hier alles over de Stichting Oekraïne Projecten en de reis.

Van de redactie
Ook in HattemNieuws is de groep te volgen. Ontvang voortaan nieuws en achtergronden in je mailbox!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in