Vlammend nemen 8e groepers Jan Jasper afscheid

‘U zult verrast worden door mooie solo’s en door twee verwende prinsessen…’ Zo werden we op 15 juli verwelkomd in de grote hal van de Jan Jasperschool bij de generale repetitie van de musical Vlam in de pan. Oud-leerlingen en opa’s en oma’s zaten in de bomvolle zaal en klapten vrolijk mee toen de cast werd voorgesteld.

Vooraf sprak ik met Dominique en Lucas. Domique is makelaar en can can danseres en Lucas is de kok van een van de twee restaurants waar het hele verhaal om draait. Meer gaan we niet vertellen, want dinsdagavond is het dé avond waar de papa’s en mama’s komen. Hét afscheid van deze 8e groepers.

Dominque en Lucas wilden wel alvast wat vertellen over hun rol. Dominique heeft dus een dubbelrol. Vooraf kon iedereen zich voor drie rollen opgeven, en die van can can vond ze al direct leuk. In haar makelaarsrol vindt ze zichzelf wat vals. Ze heeft van tevoren niet alles verteld en dat gaat de nodige problemen geven.

Ook Lucas is blij met zijn rol, ook al is hij als kok niet de meest aardige. ‘Ik ben eigenwijs en irritant. Ik wil altijd mijn zin hebben. Ik wilde een grote rol met tekst en ik vind dat best leuk, baasje spelen…’

Voor de meivakantie heeft de klas deze musical uitgekozen en sindsdien… oefenen oefenen oefenen. Maandagochtend was dus de generale. Het publiek zag een podium vol met 8e groepers die er zin in hadden. ‘Ik ben ook wel een beetje zenuwachtig,’ zei Dominique vooraf. ‘Je bent toch bang dat je je tekst niet meer weet.’ 

Van de redactie
Lees jij al HattemNieuws? Ontvang voortaan nieuws en achtergronden in je mailbox!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in