CDA’ers blikken terug en kijken kritisch vooruit

De huidige raadsperiode is inmiddels halverwege. CDA Hattem stond daarbij stil tijdens de algemene ledenvergadering op 6 juni. Vijfentwintig actieve Hattemse CDA-leden blikten tijdens de ledenvergadering terug op de actie eerder die dag op de weekmarkt, waar het CDA Hattem in gesprek ging met het winkelend publiek over de Hattemse politiek en over de Europese verkiezingen. CDA Hattem wil midden in de samenleving staan en blijft daarom de inwoners opzoeken.

Kritische fractie
De raads- en commissieleden van het CDA Hattem volgen het college van B&W kritisch en stellen geregeld schriftelijke vragen. Het CDA is vooral kritisch op de uitvoering van het woonbeleid: er moet meer voor Hattemers worden gebouwd, specifiek voor starters en senioren. Voor deze groepen moet veel meer aandacht komen door de bouw van koop- en huurwoningen die voor deze doelgroepen ook betaalbaar zijn.

CDA-voorzitter Henberto Remmerts stelde zich tijdens de ledenvergadering na twee perioden voorzitterschap opnieuw beschikbaar voor een derde periode. ‘Ik wil graag het CDA Hattem versterken met goede mensen, er zijn voor de Hattemers en CDA Hattem voorbereiden op de volgende verkiezingen. Wat daarbij helpt is de landelijke flow met een goede christendemocratische basis die Henri Bontenbal als partijleider terug heeft gebracht.’ De leden zijn erg blij dat Remmerts zich als voorzitter blijft inzetten.

Opvang statushouders
Tot slot gingen de leden in gesprek met Jan Erik Barendsen, coördinator bij de Stichting Vluchtelingencontact Hattem. De Stichting Vluchtelingencontact staat klaar voor statushouders in Hattem: vanaf de toewijzing van een woning totdat de statushouder Nederlands heeft geleerd en zichzelf goed kan redden in de Hattemse gemeenschap. Ook hier zijn voldoende woningen cruciaal voor een goede opvang en integratie in de samenleving.

2026
De komende periode staat in het teken van de voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen in 2026. Wie komt er op kandidatenlijst en is graag actief voor het CDA Hattem als gemeenteraadslid, commissielid, of ziet voor zichzelf een andere interessante rol weggelegd? ‘Neem voor meer informatie over het CDA Hattem contact met ons op via www.cdahattem.nl.’

Van de redactie
Lees jij al HattemNieuws? Ontvang voortaan nieuws en achtergronden in je mailbox!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in