Vraag nu het verhoogde mantelzorgcompliment aan

De gemeente Hattem geeft jaarlijks aan mantelzorgers een financiële bijdrage als blijk van waardering. De afgelopen jaren was de hoogte van dit compliment € 100. Corona heeft in de afgelopen twee jaren veel impact gehad op mensen en gezinnen in Hattem, voor mantelzorgers was deze periode extra intensief. Op hen is een extra beroep gedaan, bovenop de reguliere betrokkenheid in de zorg voor een naaste. Daarom is in 2022 het bedrag eenmalig verhoogd naar € 175,-.

Krijg jij zorg of ondersteuning van een mantelzorger? Meld hem of haar dan aan voor dit mantelzorgcompliment. Het mantelzorgcompliment kan je tot en met 31 december 2022 aanvragen via de website van de gemeente Hattem.

Binnen 8 weken reactie
Binnen 8 weken na de aanvraag laat de gemeente weten of jouw mantelzorger het mantelzorgcompliment krijgt. Deze beslissing laat de gemeente ook weten aan jouw mantelzorger. Wanneer het mantelzorgcompliment voor de dag van de mantelzorg op 10 november 2022 is toegekend, vindt de betaling rond die datum plaats.

Wanneer kom je in aanmerking voor een mantelzorgcompliment?
Zorg je al langere tijd voor een naaste die langdurig ziek is? Dan kan je misschien een mantelzorgcompliment krijgen. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

  • Per zorgvrager komt één mantelzorger in aanmerking voor het mantelzorgcompliment.
  • De zorgvrager woont in de gemeente Hattem. De mantelzorger mag wel buiten de gemeente Hattem wonen.
  • De mantelzorger zorgt gemiddeld ten minste 3 maanden lang, minimaal 8 uur per week voor de zorgvrager.
  • Het mantelzorgcompliment is niet bedoeld voor normale zorg aan huisgenoten, zoals bijvoorbeeld stofzuigen, afwassen en de was doen.
  • De mantelzorger is geregistreerd bij Stichting Welzijn Hattem, of geeft toestemming voor registratie. De registratie heeft als doel gerichte informatie geven over mantelzorgondersteuning.

Hulp bij het invullen van het aanvraagformulier
Heb je hulp nodig bij het invullen van het (online) aanvraagformulier? Dan kan je contact opnemen met Op KO€RS, een dienst van Stichting Welzijn Hattem. Op KO€RS ondersteunt onder andere bij het invullen van formulieren. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.swhattem.nl/op-koers.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in