SWH start huisbezoek aan 75-jarigen weer op

Stichting Welzijn Hattem (SWH) is in 2018 gestart met huisbezoeken aan 75-jarigen. Deze huisbezoeken hebben als doel om te weten te komen hoe het met de ouderen gaat die zelfstandig wonen.

Wat zijn hun wensen en behoeften om gelukkig en zo lang als mogelijk zelfstandig in de wijk te wonen? Bernadette Verbiesen van SWH: “Met behulp van een uitgebreide vragenlijst worden vragen gesteld over gezondheid, wonen, mobiliteit, financiën, mantelzorg, tijdsbesteding, contacten en wat verder ten tafel komt. Veel ouderen hebben deze bezoeken als zinvol ervaren blijkt uit een respons van gemiddeld 75%.”

Preventie
De gemeente Hattem vindt het belangrijk dat iedere inwoner zich prettig voelt en zo lang mogelijk ‘mee kan doen’ in de samenleving en wil dat op deze wijze graag ondersteunen. De nadruk bij dit gesprek ligt vooral op preventie en is toekomstgericht.

Uitnodiging
“Vanwege de lockdown zijn deze huisbezoeken vorig jaar maart stopgezet. Vanaf augustus start SWH de huisbezoeken weer op. Hattemers die dit jaar 75 jaar worden ontvangen in de komende maanden een uitnodiging voor een gesprek”, legt Bernadette Verbiesen uit. “Mocht u ouder of jonger zijn dan 75 en ook behoefte hebben aan een gesprek met een ouderenadviseur, neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem.”

Bel of mail naar Bernadette Verbiesen van SWH: (038) 4432881, info@swhattem.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in