Gemeente draagt bij aan onderwijs voor Oekraïense leerlingen

Het college van B&W heeft besloten om volgend schooljaar de basisscholen (financieel) te ondersteunen bij het bieden van onderwijs aan kinderen die gevlucht zijn voor de oorlog in Oekraïne. Door deze eenmalige bijdrage blijft het mogelijk om kwalitatief goed onderwijs te geven aan de Oekraïense leerlingen in Hattem. De scholen kunnen hiermee een onderwijsassistent aanstellen die ondersteunt in de kleuterklassen en in de groepen 3 en 4.

Recht op onderwijs
Wethouder Tjitske Siderius, verantwoordelijk voor onderwijs, vertelt waarom deze bijdrage nodig is: “In Hattem vinden we het belangrijk om ons naar vermogen in te zetten bij de opvang van vluchtelingen. Op basis van die wens en het recht op onderwijs voor Oekraiense leerlingen nemen we verantwoordelijkheid en helpen we bij het bieden van onderwijs aan deze leerlingen.”

Kinderen kunnen blijven op De Vlonder
Alle Oekraïense leerlingen gaan nu naar De Vlonder. Afgelopen schooljaar zaten zij samen in een aparte klas. Vanaf volgend schooljaar bezoeken deze leerlingen de reguliere klassen. Siderius: “We vinden het belangrijk dat zij goed onderwijs krijgen en op de school kunnen blijven waar ze inmiddels gewend zijn. Het is niet alleen prettig voor hen maar ook belangrijk dat zij hun plekje vinden in het Nederlandse onderwijs en de Nederlandse maatschappij. Er is een bijdrage van het Rijk om kinderen van vluchtelingen onderwijs te geven maar die daalt flink na het eerste jaar. Daarom betaalt de gemeente eenmalig mee aan de kosten om de Oekraïense leerlingen ook in het komende schooljaar goed te kunnen ondersteunen.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in