Studieorkest Ontwaakt wint IJsselfestival

Het studieorkest van Ontwaakt heeft onder leiding van Sandra Mulder het IJsselfestival gewonnen. Dit festival is georganiseerd door Muziekvereniging Excelsior Westenholte en werd op 9 juni gehouden.

Het thema dit jaar was Rock ’n Roll en daar werd door de muzikanten van Ontwaakt gretig gehoor aan gegeven. De meiden droegen allemaal een rode zakdoek in hun haar en de jongens hadden voor deze ene keer hoge witte sokken onder hun broek aangetrokken. Ook had iedereen een eigen schutmap geknutseld waarop het thema duidelijk zichtbaar was.
Uiteraard was er aan passende muziek gedacht. Grote Rock ’n Roll legendes als Elvis Presley en Jerry Lee Lewis kwamen voorbij.

De deelnemende orkesten werden beoordeeld door componist en muzikant Jan de Haan en hij was zo enthousiast over het optreden van het studieorkest dat hij Ontwaakt de eerste prijs toekende: een wisselbeker en een cheque van Brass atelier De Wilde voor reparatie van instrumenten. Een mooie prestatie voor dirigent Sandra Mulder en haar orkest!

Wie een optreden van het orkest wil bijwonen, heeft daarvoor de kans op donderdag 5 juli.
Die avond verzorgt het orkest het laatste concert van dit seizoen van 18.00 uur tot 19.00 uur bij de Hof van Blom.