sv Hatto-Heim op pole position

sv Hatto-Heim speelde zaterdag tegen hekkensluiter vv Hulshorst. Het werd 2-0 voor de mannen van Marcel van Walderveen.

De wedstrijd was vier minuten onderweg toen Bram Neuteboom de eerste kans kreeg, maar zijn schot werd gekeerd door keeper Remon Vlieger. Direct daarna was het Hulshorst met een kans. Bram van Duinen kreeg de bal aangespeeld en hij schoot knap op het doel, maar keeper Jorick Mensink redde knap.

Hatto-Heim was veel aan de bal en Hulshorst loerde op een counter in de omschakeling.
Maar de bal snelheid bij Hatto-Heim was te laag om de muur te slopen en zo bleven de Hulshorstenaren nog steeds op de been.

Buitenspel..?
De grootste kans was voor Twan van Rijssen. Hij kon van dichtbij een voorzet inkoppen, maar de doelman redde knap op deze inzet. Vlak voor de thee nog twee grote kansen voor Hulshorst. Erik van Duinen kwam oog in oog te staan met keeper Mensink, maar zijn inzet werd knap gered door keeper Jorick. En nogmaals een redding van hem op een schot van Krijn Eckhard die door ass. scheidsrechter van der Ziel voor buitenspel werd gevlagd, maar scheidsrechter Pot wuifde het weg.

Hulshorst onder druk
Ruben Bouwhuis kreeg twee grote kansen om de wedstrijd te doen kantelen, maar het vizier stond niet op scherp. Na bijna een uur spelen kwam het verlossende doelpunt.
Een corner van Bram Neuteboom werd door Roan Admiraal ingekopt richting Twan van Rijssen en zijn schot daar was keeper Vlieger kansloos op 1-0. Hatto-Heim ging door om zo gauw mogelijk de 2-0 te scoren, maar door veel slordigheden lukte dit nog niet.
Door deze stand gingen de mannen van Hulshorst nu ook meer voetballen, want ze wildentoch graag van die nul af.

Weer 3 punten
Vijf minuten voor tijd veroverde Bas Behrens de bal. Hij legde die breed op Elnathan van Dijk en die schoot de bal langs de kansloze keeper het doel in:  2-0.
Scheidsrechter Pot uit Zwolle vond het naar 94 minuten genoeg en floot de wedstrijd af.
En zo konden de drie punten bij het totaal bij worden geschreven.

Kampioenswedstrijd…
Directe concurrent Rouveen ging hard onderuit in Swifterbant tegen Swift’64 4-0.
Zaterdag is de kraker tegen Rouveen en bij winst is Hatto-Heim kampioen.