CDA Hattem kijkt terug op de campagne en verkiezingen

Een ding is duidelijk, ondanks het verlies na de gemeenteraadsverkiezingen overheerst eensgezindheid en een positief gevoel bij het CDA-Hattem. Dat bleek tijdens een evaluatiebijeenkomst met 30 actieve leden. ‘Iedereen heeft het maximale aan inzet en tijd gegeven en de onderlinge binding is toegenomen. Onze campagne Samen Hattem staat nog steeds voor het CDA wat wij zijn. Ik ben trots op onze mensen,’ vertelt Henberto Remmerts, voorzitter van het CDA-Hattem.

Tijdens de evaluatie kwam naar voren dat het landelijke imago van het CDA in combinatie met de komst van een nieuwe partij de uitslag sterk heeft beïnvloed. De campagne van het CDA is constructief en verbindend geweest, maar natuurlijk zijn er ook leerpunten geconstateerd. De raads- en commissieleden en wethouder werden gewaardeerd voor een kundige en betrokken inzet, een zichtbare partij dicht bij mensen. Dat laatste heeft zich niet vertaald in het verkiezingsresultaat.

Het is nog niet duidelijk of het CDA een coalitie- of oppositierol gaat innemen. De eerste informatieronde van informateur G.J. van Noort heeft niet geleid tot een nieuwe coalitie. Inmiddels is er een nieuwe informateur aan de slag. Henberto Remmerts: ‘Het CDA past bescheidenheid, maar heeft ook veel te bieden en zal verantwoordelijkheid niet uit de weg gaan. Er hebben immers ruim 1000 inwoners op het CDA gestemd en in welke rol dan ook zullen we ons vanuit onze idealen inzetten voor de Hattemers.’ CDA Hattem blijft enthousiast werken aan een mooier Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in